- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συμπαράσταση του Δημάρχου Καρδίτσας στους αγρότες

Την πλήρη συμπαράστασή του στον αγώνα τους για την επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων τους εξέφρασε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης στους αγρότες του Νομού, επισκεπτόμενος το απόγευμα της Κυριακής 25 Ιανουαρίου, το «μπλόκο» τους στον κόμβο της Νίκαιας.

Ο κ. Βερίλλης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Θεοφ. Βότση και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καπράνα συζήτησε με τον Πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ κ. Β. Μπούτα , τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, αλλά και μεμονωμένους αγρότες σχετικά με τα προβλήματα που τους έβγαλαν και πάλι στους δρόμους εκφράζοντας την στήριξή του στον αγώνα τους για την αναπλήρωση του αγροτικού εισοδήματος που φθίνει χρόνο με το χρόνο, ώστε ο αγροτικός κόσμος να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια από τον μόχθο του και να μην διαταραχθεί περαιτέρω ο κοινωνικός ιστός.

Σε δήλωσή του σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο Δήμαρχος Καρδίτσας τονίζει τα εξής: « Ο αγροτικός κόσμος του Νομού βρίσκεται σε απόγνωση βλέποντας χρόνο με το χρόνο το εισόδημά του να φθίνει την ίδια στιγμή που το κόστος ζωής ανεβαίνει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

 Όλο αυτό το διάστημα η συζήτηση γύρω από τις αγροτικές κινητοποιήσεις περιορίζεται στο αν τα 500 εκατομμύρια ευρώ είναι αρκετά ή όχι για να διαλυθούν τα «μπλόκα» και να απελευθερωθούν οι δρόμοι, ενώ αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει ως πολιτεία και κοινωνία είναι το μέλλον της γεωργίας και η ανάγκη ριζικής αναθεώρησης  της αγροτικής πολιτικής σε επίπεδο χώρας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είναι πλέον ορατά τα αδιέξοδα των ακολουθούμενων πολιτικών.

Αν δεν υπάρξουν ικανοποιητικές απαντήσεις  στα θεσμικά και διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής γεωργίας που θα ανακόψουν την φθίνουσα πορεία της, τότε η κατάσταση διαρκώς θα επιδεινώνεται.»