- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κ. Νούσιου με τον Υποστράτηγο της Π.Υ.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνο Νούσιο επισκέφθηκαν στο γραφείο του, ο νέος Συντονιστής Επιχειρήσεων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, συνοδευόμενος από το νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π.Ε. Καρδίτσας κ. Γεώργιο Νταουτά.

Ο κ. Νούσιος συνεχάρη τον κ. Αποστολίδη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αλλά και στην αποτελεσματικότητα αυτής της συνεργασίας παρά τις αντίξοες συνθήκες που οδήγησαν πολλές φορές σε υπερβάσεις για τη διεκπεραίωση του καθήκοντος.

Ταυτόχρονα, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για τις δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας σε θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και πολλά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στόχο την καλύτερη θωράκιση του Νομού, έργα αντιπλημμυρικά, αποψιλώσεις, καθαρισμός ρεμάτων, καθαρισμός ρείθρων, συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Καρδίτσας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολίδης αναφέρθηκε στο νέο οργανόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  το οποίο αφορά άμεσα τις Περιφέρειες αλλά και στην έγκριση των νέων  Σχεδίων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «Ιόλαος» της ΓΓΠΠ, εξαίροντας την άριστη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφέρειας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Βάιος Κωστέλλος.