- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνάντηση για τα Θρησκευτικά μνημεία

Συνάντηση εργασίας με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο και την προϊσταμένη της αρχαιολογικής υπηρεσίας κ. Βαϊοπούλου είχε ο Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος συντονισμός για την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ με στόχο την ανάδειξη και συντήρηση των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής

Από τη συζήτηση προέκυψε πως για το Νομό Καρδίτσας στην αρχαιολογική υπηρεσία υπάρχουν οι παρακάτω φάκελοι:

Μετά την ενημέρωση από την αρχαιολόγο κ. Αναστασιάδου ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός πρότεινε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του Σεβασμιότατου,  των Δήμων που ανήκουν τα μνημεία και την αρχαιολογική υπηρεσία προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι μελέτες, ώστε όταν ανοίξει το σχετικό μέτρο του ΕΣΠΑ είτε από το  τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού είτε από το ΠΕΠ Θεσσαλίας να υποβληθούν πλήρεις οι φάκελοι για χρηματοδότηση.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμόθεο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία (κ.κ. Βαϊοπούλου και Αναστασιάδου) για την άριστη συνεργασία που έχουμε και ελπίζω να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα για το Νομό μας με στόχο την ανάδειξη και συντήρηση των Θρησκευτικών μας μνημείων» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός.