- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνάντηση Γ. Κωτσού με Α. Λυκουρέντζο για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες

Στην Αθήνα συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας. Παράλληλα, ο κ. Κωτσός ενημερώθηκε αναλυτικά για τον μελλοντικό σχεδιασμό του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών σε ότι αφορά στις εκτιμήσεις των ζημιών στις καλλιέργειες και γρήγορη καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κωτσός εξέφρασε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και την ανάγκη επαναφοράς του ποσοστού της προκαταβολής των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στο 70%, καθώς – όπως είπε – η μείωσή του στο 65% δημιουργεί πρόσθετα οικονομικά προβλήματα στους αγρότες.

Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος έδειξε απόλυτη κατανόηση στα εν λόγω αιτήματα, αλλά επισήμανε πως ο Οργανισμός παρουσιάζει πολλά λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί από τα προηγούμενα χρόνια.

Τα έχουμε εντοπίσει – πρόσθεσε – και εκπονήσαμε ένα σχέδιο αντιμετώπισής τους το οποίο βασίζεται:

«Ο ΕΛΓΑ θα συνεχίσει να είναι ο ΕΛΓΑ, κανείς αγρότης δεν θα μείνει χωρίς ασφαλισμένη την παραγωγή του, ενώ η ασφάλιση θα παραμείνει στο 4%. Γίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να μειωθούν οι δαπάνες που είχαν ξεφύγει εντελώς και πράγματι το 2019 ο Οργανισμός κατάφερε να μειώσει τα έξοδα σημαντικά» υπογράμμισε ο κ. Λυκουρέντζος.

Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα έχουν συχνή επαφή το επόμενο διάστημα ώστε να συζητούνται και να επιλύονται γρήγορα αγροτικά ζητήματα αρμοδιότητάς του που προκύπτουν.