- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνάντηση δημάρχου Μουζακίου με Δ/ντες και καθαρίστριες σχολείων

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συνάντηση με τους διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων. Το παρόν έδωσαν ο Νίκος Πούπης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, η Μαρία Καραμπέκου, Πρόεδρος του ΔΣ και Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ και ο Νίκος Ζαρνακούπης, Πρόεδρος σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος ήταν η ενδελεχής συζήτηση επάνω στη νέα σχολική χρονιά και στα μέτρα που φέρνουν αλλαγές στην καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με την ευχή για μια καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά, ο Δήμαρχος Μουζακίου, στη συνάντησή του αρχικά με τους διευθυντές, τόνισε πως μοναδικό μέλημα είναι η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. «Όπως όλοι μας έχουμε αντιληφθεί αυτή η χρονιά λόγω της πανδημίας θα είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Το μεγάλο στοίχημα, και σε εσάς πέφτει κυρίως το βάρος, θα είναι αυτό της καθαριότητας, της υγιεινής και της ασφάλειας των παιδιών μας. Θα φροντίσουμε να μην υπάρξει η παραμικρή έλλειψη σε μάσκες, απολυμαντικά, γάντια και οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε ούτως ώστε να διεξαχθεί ομαλά η χρονιά. Στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, κάναμε παρεμβάσεις με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” του Υπουργείου Εσωτερικών και λύσαμε αρκετά προβλήματα. Ωστόσο, έχουμε δρόμο μπροστά μας και δεσμευόμαστε να τα φροντίσουμε και να τα λύσουμε όλα».

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων ο Δήμαρχος ζήτησε να επιδείξουν ιδιαίτερο ζήλο στο κομμάτι της απολύμανσης και του καθαρισμού και γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αυξήσει το ωράριο εργασίας τους, κάτι που μένει να επικυρώσει το προσεχές δημοτικό συμβούλιο.