- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνάντηση Θεσσαλών τοματοπαραγωγών με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Επίσκεψη πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του Α.Σ. ΘΕΣΤΟ κ. Σουλιώτης Χρήστος και ο αντιπρόεδρος αυτού κ. Χριστοδούλου Κων/νος, την Τρίτη 30/01/2018 στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ. Η ατζέντα των θεμάτων περιελάμβανε:

α) Ανακοινώσεις των πορισμάτων εκτιμήσεων ζημιών για την βιομηχανική τομάτα

β) Πορεία πληρωμών αποζημιώσεων με βάση τα ανακοινωθέντα πορίσματα

γ) Επιβεβαίωση από τον ΕΛΓΑ ότι η εκτιμηθείσα ζημιά θα συνυπολογιστεί στην ήδη παραχθείσα ποσότητα ώστε να μην χαθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση  από κανένα παραγωγό.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε ότι όλα τα πορίσματα θα αναρτηθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας στους κατά τόπους Δήμους. Οι αποζημιώσεις των ανακοινωθέντων ζημιών θα ξεκινήσουν από την αυριανή πληρωμή (01/02/2017) και θα ολοκληρωθούν (προκαταβολή 70%)μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Το υπόλοιπο 30% θα καταβληθεί στους δικαιούχους με την ολοκλήρωση των συνολικών υποχρεώσεων του ΕΛΓΑ για το 2017, οι οποίες προβλέπονται έως το τέλος Μαΐου 2018, οπότε και θα ζητηθεί η αναπροσαρμογή του ποσού για την τελική πληρωμή.

Ο κ. Κουρεμπέςδεσμεύτηκε επίσης ότι  δε θα χαθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση από κανένα παραγωγό. Τέλος, αποσαφήνισε, ότι για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις θα πρέπει οι δικαιούχοι να έχουν καλύψει οπωσδήποτε τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΕΛΓΑ για το 2017.