- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνάντηση Καραμανλή με τους Πρ.Παυλόπουλο και Χρ.Μαρκογιαννάκη

Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για τη Δημόσια Τάξη Χρ.Μαρκογιαννάκη είχε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, λιγότερο από ένα 24ωρο μετά το πρώτα συλλαλητήρια του 2009 και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη στάση της Αστυνομίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε «φίλο» τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα κόντρας μεταξύ των δύο.

Ο υπουργός είπε ότι η Πολιτεία θα προστατέψει τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, όπως επίσης και τις περιουσίες των πολιτών.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος για τη Δημόσια Τάξη Χρήστος Μαρκογιαννάκης ρωτήθηκε για τη στάση της Αστυνομίας στα χθεσινά επεισόδια, λέγοντας ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το πρώτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της χρονιάς στην Αθήνα, σημειώθηκαν και πάλι επεισόδια με κύρια χαρακτηριστικά τις συγκρούσεις ομάδας αντιεξουσιαστών-αστυνομικών, αλλά και τις προσαγωγές δεκάδων ατόμων.

Σκληρή ήταν η στάση της Αστυνομίας επιβεβαιώνοντας τη θέση του νέου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για τη Δημόσια Τάξη, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για μηδενική ανοχή.

Οι αστυνομικοί αυτή τη φορά δεν περιορίστηκαν στη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, αλλά προέβησαν και σε βίαιες προσαγωγές.

Οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου προσήχθησαν περίπου δεκάδες άτομα (περίπου 60) μεταξύ των οποίων και 12 δικηγόροι από την ομάδα νομικής υποστήριξης.

Οι δικηγόροι οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όταν στη διάρκεια επεισοδίων στην οδό Ασκληπιού προσπάθησαν να αποτρέψουν τη σύλληψη διαδηλωτών που είχαν βρει καταφύγιο σε είσοδο πολυκατοικίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλοι δικηγόροι δέχθηκαν επίθεση στη ΓΑΔΑ όπου μετέβησαν προς νομική υποστήριξη των προσαχθέντων.

Παράλληλα, επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν και δημοσιογράφοι που κάλυπταν ειδησεογραφικά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. κατήγγειλαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, αλλά και η ΕΣΗΕΑ.

To Σάββατο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος επανέφερε την πρότασή του για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής που θα ασχοληθεί με την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας.

Ο Αλέκος Αλαβάνος καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση στο ζήτημα.