- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνάντηση Κωστή Νούσιου με το Δ.Σ του Συλλόγου Ν. Πλαστήρας

Με το Δ.Σ της Λαογραφικής Εταιρείας Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Ν.Πλαστήρας» συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Καρβούνη και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, όπου τονίστηκε η προσπάθεια του Συλλόγου να παράξει πολιτισμό και να κρατήσει ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου. Παράλληλα ο κ. Καρβούνης ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τις προγραμματισμένες δράσεις και τον ευχαρίστησε για τη μέχρι τώρα συνεργασία με την ΠΕ Καρδίτσας.

Ο κ. Νούσιος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα δραστηριοποίησης των συμπολιτών μας στο χώρο του πολιτισμού, και στην ανάγκη προβολής και διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς της περιοχής μας. Μετά την συνάντηση τόνισε σχετικά:

  «Η ΠΕ Καρδίτσας θα στηρίξει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, τις δράσεις της Λαογραφικής Εταιρείας Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Ν.Πλαστήρας» Θέλουμε και επιδιώκουμε την ενεργή συμμετοχή των πολιτιστικών Συλλόγων σε όλα τα επίπεδα. Γιατί ότι παράγει πολιτισμό κάνει καλύτερη τη κοινωνία.

 Η ανάδειξη του πολιτισμού δεν αποτελεί απλά υποχρέωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και επιθυμία της καθώς αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας της περιοχής μας».