- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας με εκπροσώπους θεατρικών σχημάτων

Με την πρόεδρο της ‘’Θεατρικής Σκηνής Καρδίτσας’’ κα Πόπη Πλαστήρα, την πρόεδρο του θεάτρου ‘’Οψεις’’ κα Βάσω Μακρή και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Παύλο Βησσαρίου, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα θεατρικά σχήματα της Π.Ε Καρδίτσας, και όλης της χώρας βέβαια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η λήψη των μέτρων για την προστασία των πολιτών είχε άμεσο αντίκτυπο και στα θεατρικά δρώμενα, καθώς οι παραστάσεις δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν. Αυτό με τη σειρά του είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική δυσπραγία όχι μόνο των ηθοποιών, αλλά και πολλών άλλων επαγγελματιών που εργάζονται σε θεατρικές επιχειρήσεις.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των παραπάνω θεατρικών σχημάτων, στους εργαζόμενους αυτούς δεν χορηγήθηκε ούτε η αποζημίωση ειδικού σκοπού, αφού πρόκειται για αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες.

Από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι κατανοεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ειδικά σε μια τόσο ‘’ευαίσθητη’’ κοινωνική ομάδα.

‘’Ως Π.Ε Καρδίτσας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξουμε το χώρο του πολιτισμού και τους ανθρώπους του. Ιδιαίτερα το χώρο του θεάτρου, ο οποίος αποτελεί υψηλή πολιτιστική έκφανση και πλούσια πνευματική τροφή για τον άνθρωπο. Αποδεδειγμένα μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, η προσπάθεια αυτή είναι φανερή με εκδηλώσεις υψηλού πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Είναι όμως εξίσου φανερό ότι ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πανδημία που επηρεάζει δυσμενώς κάθε μορφή τέχνης. Γι’ αυτό και προσπαθούμε πρωτίστως να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προς όφελος της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι αποφάσεις για τον πολιτισμό. Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι ο πολιτισμός δεν έχει αρχή και τέλος, δεν έχει μόνο ‘’σήμερα’’, έχει συνέχεια με πολλές νέες και πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες’’ κατέληξε ο κ. Νούσιος.