- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Γεώργιο Κωτσό

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός και συζήτησε μαζί του σειρά ζητημάτων που αφορούν το Δήμο Μουζακίου και την ευρύτερη περιοχή.

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η σήραγγα Τυμπάνου, ένα θέμα που απέκτησε επί πλέον επικαιρότητα μετά τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις μετακινήσεις των κατοίκων κατά τη διάρκεια του μεγάλου χιονιά του Φεβρουαρίου, όπου κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές από τις χιονοστιβάδες. Ο κ. Αγοράστός ενημέρωσε τον κ Κωτσό πως σε συνέχεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Μουζάκι γι’ αυτό το σκοπό, απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό κ. Βορίδη και πλέον θα κλειστεί ραντεβού μαζί του, ώστε να προωθηθεί η μελέτη που έχει σε πλήρη ωριμότητα η περιφέρεια για την υλοποίηση αυτού του τόσου σημαντικού έργου για τη Θεσσαλία και την Ήπειρο, την Καρδίτσα και την Άρτα όπως είναι η παράκαμψη του Τυμπάνου με σήραγγα.

Το δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν οι παρακάμψεις Ριζοβουνίου και Αρτεσιανού όπου ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Δήμαρχο πως τα έργα έχουν απεγκλωβιστεί από τα όποια προβλήματα είχαν οι αρχικές μελέτες και πλέον πήραν το δρόμο της υλοποίησης.

Ο κ. Κωτσός έθεσε στον κ. Αγοραστό το θέμα της στέγης του Λυκείου Μουζακίου, ένα έργο που δημοπρατήθηκε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, χωρίς όμως να είναι διασφαλισμένη η σχετική πίστωση. Ο Δήμαρχος Μουζακίου ενημέρωσε πως ο Δήμος ετοιμάζει το έργο, όπως επίσης και την αντικατάσταση της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Αγναντερού και θα τα προωθήσει σύντομα για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της έλλειψης πιστώσεων από τους ΚΑΠ. Ο κ. Αγοραστός αντιμετώπισε το όλο θέμα θετικά και με διάθεση να λήξει επιτέλους αυτό το πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης τον κ. Αγοραστό για την πρόταση που έχει υποβάλει ο Δήμος Μουζακίου στο ΠΕΠ με προϋπολογισμό 456.000 ΕΥΡΩ και αφορά τη διαμόρφωση του χώρου απέναντι από το Δημαρχείο ζητώντας τη βοήθεια του περιφερειάρχη για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου. Ο κ. Αγοραστός ζήτησε πληροφόρηση από τη διαχειριστική αρχή αναφορικά με την πορεία του έργου και ενημέρωσε πως σύντομα ολοκληρώνεται η φάση της αξιολόγησης.
Τέλος ο Δήμαρχος κ. Κωτσός κάλεσε τον κ. Αγοραστό να επισκεφθούν το Αγναντερό και το Χάρμα με το Καππά για να συζητηθούν με τους κατοίκους θέματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή, τους αναδασμούς και τη διαχείριση νερών.

«Μέσα από συνέργειες και συνεργασίες, επιτυγχάνουμε αποτελέσματα. Ο Δήμος Μουζακίου μπορεί και πρέπει να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Εξετάσαμε όλα τα ώριμα έργα που μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και συζητήσαμε για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο. Μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία δίνουμε λύσεις και παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται με μοναδικό γνώμονα άμεσα οφέλη για τους πολίτες και την τοπική κοινωνία,», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Κωτσός μετά το τέλος της συνάντησης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Για μία ακόμη φορά ο περιφερειάρχης με την άμεση ανταπόκρισή του στα θέματα που του έθεσα και αφορούν το Δήμο Μουζακίου πιστοποίησε το άμεσο ενδιαφέρον του, αλλά και την αμεσότητα με την οποία χειρίζεται τα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες. Είμαι βέβαιος ότι μέσα από την αγαστή συνεργασία που έχουμε μαζί του, θα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που αφορούν το Δήμο Μουζακίου και την ευρύτερη περιοχή»