- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνάντηση του ΤΟΕΒ Τιτανίου Παλαμά με τον Περιφερειάρχη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  κ. Κώστα Αγοραστό είχε το Προεδρείο του ΤΟΕΒ Τιτανίου Παλαμά με θέμα συζήτησης:  Την εφαρμογή του άρθρου 46 του Ν 4456/2017.

Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τιτανίου κ. Βασίλειος Γιαννάκος και το μέλος του ΔΣ κ. Σπύρος Τζιβένης , συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  κ. Κώστα Αγοραστό και συζήτησαν θέματα σχετικά με την εφαρμογή  του άρθρου 46 του Ν 4456/2017. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για αγροτικά θέματα κ. Γεώργιος Λαδόπουλος.

Ειδικότερα συζητήθηκε το θέμα της πρόσληψης εποχικού προσωπικού και η ανάγκη άμεσης  πρόσληψης Υδρονομέων στον Οργανισμό για την κάλυψη των αναγκών της αρδευτικής περιόδου 2018 που ήδη ξεκίνησε από 1/5/2018.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη χρονοβόρα διαδικασία που απαιτείται μετά την ισχύ των παραγράφων αα) , ββ) , γγ) του άρθρου 46 του Ν 4456/2017 και η εφαρμογή της καθυστερεί την πρόσληψη του αναγκαίου Υδρονομικού προσωπικού στον Οργανισμό για την αρδευτική  περίοδο 2018 και ζήτησε από τον κ. Περιφερειάρχη να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία και η έγκριση των προσλήψεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης, η αξιοποίηση των εγγειοβελτιωτικών έργων με σκοπό την απόδοση της μέγιστης ωφελιμότητας αυτών καθώς και θέματα που αφορούν στην εποπτεία των Ο.Ε.Β. από την Περιφέρεια.

Ο κ. Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον στα θέματα που εκτέθηκαν από την Διοίκηση του ΤΟΕΒ Τιτανίου και εκδήλωσε τις προθέσεις του για την εφαρμογή της παραπάνω νομοθεσίας και την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους Ο.Ε.Β. για την επίτευξη των σκοπών τους.