- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συναγερμός στο Νομό μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύεται από αργά το βράδυ της Μ. Τρίτης ο 48χρονος από το Καμερούν ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό αποτελώντας το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Νομό.

Ο 48χρονος εισήχθη (τη Μ. Τρίτη) στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καρδίτσας με συμπτώματα πνευμονίας και μετά την απαραίτητη δειγματοληψία τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι θετικός στον ιό και άμεσα έπρεπε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Λάρισα το οποίο έχει οριστεί ως Νοσοκομείο αναφοράς για τη Θεσσαλία.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που βγήκαν τα αποτελέσματα σήμανε συναγερμός στο Νοσοκομείο και συνολικά στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές καθώς, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του 48χρονου αλλά και να προστατευτεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που επίσης ήρθε σε επαφή μαζί του.

Έτσι, λοιπόν, έχουν τεθεί σε επταήμερη καραντίνα επτά συνολικά άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, ενώ σε καραντίνα βρίσκονται τόσο το σπίτι όπου διέμενε ο 48χρονος μαζί με άλλα άτομα όσο και άλλες δύο οικείες όπου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις.

Την ίδια στιγμή, έχει ξεκινήσει και ένας άλλος αγώνας δρόμου, αυτός της ιχνηλάτησης όσων ταξίδεψαν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, στο δρομολόγιο Αθήνα – Καρδίτσα το οποίο εκτελέστηκε την περασμένη Παρασκευή 10 Απριλίου, καθώς σε αυτό βρίσκονταν και ο εν λόγω άντρας.

Κάποιοι από αυτούς τους επιβάτες έχουν ήδη εντοπιστεί και αναζητούνται και οι υπόλοιποι. Άπαντες θα πρέπει να τεθούν προληπτικά σε καραντίνα στο σπίτι τους, όπως εξάλλου και ο οδηγός.

Ο 48χρονος διαμένει στην Καρδίτσα με πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Καρδίτσας.

Να θυμίσουμε, τέλος, πως ο Νομός μας ήταν από τους λίγους σε όλη τη χώρα όπου δεν είχε εμφανιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα.