- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συναυλία καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας

Ένα υπέροχο ταξίδι στο μαγευτικό κόσμο της μουσικής θα μας χαρίσουν καθηγητές του Μουσικού  Σχολείου Καρδίτσας την Κυριακή 17 Ιουνίου στις   8.00 μ.μ.

          Το φιλόμουσο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει  έργα υψηλών δεξιοτεχνικών και εκφραστικών απαιτήσεων  για σόλο πιάνο αλλά και έργα μουσικής δωματίου των F.Lizst, Ρ.Κυριακού, Μ.de Falla, F.Chopin, K.Weil,  A.Piazzolla  κ.α, που καλύπτουν  χρονολογικά  την περίοδο από τον ρομαντισμό  ως την τζαζ.

          Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί με τη λήξη του σχολικού έτους να πραγματοποιείται από τους καθηγητές μουσικής του Μουσικού Σχολείου μια ξεχωριστή μουσική βραδιά. Ο κύριος στόχος της είναι να κάνει εμφανές στους μαθητές, τους γονείς, αλλά και το κοινό της πόλης, το γεγονός πώς η μουσική ως καλλιτεχνική έκφραση και ερμηνεία, μπορεί να ξεφύγει από τα περιορισμένα όρια της αίθουσας διδασκαλίας και της προσωπικής μελέτης και να αποτελέσει πηγή έμπνευσής, αλλά και συνδετικό κρίκο με την τοπική κοινωνία.

          H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο της αίθουσας του Διοικητηρίου του Μουσικού Σχολείου  (Αγ.Βησσαρίου 37) και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.