- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνεδρίαση του ΣΟΠΠ στην Π.Ε Καρδίτσας ενόψει του χειμώνα

Συνέργεια και συνεργασία είναι το μήνυμα που έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, ενόψει της προετοιμασίας για το χειμώνα: ‘’ Έχουμε πληροφορίες ότι θα έχουμε ένα βαρύ χειμώνα με αρκετές χιονοπτώσεις. Η κατάσταση θα είναι ενδεχομένως δυσκολότερη, αν λάβουμε υπόψιν τις καταστροφές σε οδικό δίκτυο και υποδομές από τις πλημμύρες, γι αυτό θα πρέπει να υπάρξει οργάνωση και συντονισμός για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Η πλημμύρες της 18ης Σεπτεμβρίου ήταν σίγουρα ένα γεγονός πέρα από κάθε προηγούμενο για το Νομό Καρδίτσας, όμως θα πρέπει να πούμε ότι και με τόσο δύσκολες συνθήκες, το προσωπικό και τα μηχανήματα της Π.Ε Καρδίτσας ήταν εκεί που έπρεπε. Σώζαμε ανθρώπινες ζωές εκείνο το βράδυ- έγιναν πάνω από 800 διασώσεις. Εδώ είμαστε, να ενεργήσουμε με υπευθυνότητα και συντονισμένη δράση, ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν το χειμώνα’’.

Πρόταση για ετοιμότητα και μάλιστα αυξημένη όταν χρειάζεται κατέθεσε ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Μιχαλάκης, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία Περιφέρειας, Αστυνομίας, Στρατού, Πυροσβεστικής και όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι η βασική αρχή για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι έχει ήδη εγκριθεί ποσό 130 εκ. ευρώ για τη δημιουργία Κέντρων Πολιτικής Προστασίας στις Περιφέρειες της χώρας.

Για τα θέματα της σήμανσης των επικίνδυνων διαβάσεων, την κατηγοριοποίηση των μεγάλων μηχανημάτων και τη δυνατότητα παραχώρησης προς την πυροσβεστική υπηρεσία ενός εκχιονιστικού μηχανήματος έκανε λόγο ο Δ/της ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας αρχυπύραρχος κ. Νικόλαος Μπάλσης.

Διάθεση αλατιού  σε κομβικά σημεία του Δήμου Αργιθέας ζήτησε ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Στεργίου, ενώ ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος έδωσε τα εύσημα στην Π.Ε Καρδίτσας, που κράτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια ανοιχτό το οδικό κύκλωμα στην περιοχή.

Ετοιμότητα για να συνδράμουν, με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτουν δήλωσαν και οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας, της 5ης ΥΠΕ, του Γ.Ν Καρδίτσας, του ΕΚΑΒ, της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης, του Δασαρχείου, του ΔΕΔΔΗΕ και των εθελοντικών οργανώσεων. Από όλους τέθηκε ξανά το θέμα της υποστήριξης των επικοινωνιών και της διαχείρισης των πληροφοριών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.