- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός μετά από διάπραξη ληστείας σε οικία

Συνελήφθη στις 7-09-2016 το βράδυ στους Σοφάδες Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, ένας 29χρονος ημεδαπός, για διάπραξη ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία, για το ίδιο αδίκημα, σε βάρος ενός 28χρονου ημεδαπού και ενός ακόμη συνεργού τους αγνώστων, μέχρι στιγμής, στοιχείων.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, δύο από τους δράστες εισήλθαν στην οικία της 77χρονης από ανασφάλιστη είσοδο, όπου με τη χρήση σωματικής βία, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε όχημα, όπου τους ανέμενε ο τρίτος συνεργός τους εξωτερικά της οικίας και τράπηκαν σε φυγή.

Από την αστυνομική έρευνα αλλά και τη διενέργεια άμεσων και επιστάμενων αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή, συνελήφθη ο 29χρονος ημεδαπός.

Από την κατοχή του συλληφθέντα κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το χρησιμοποιηθέν όχημα που βρέθηκε σε περιοχή των Τρικάλων.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα πλήρη στοιχεία του τρίτου δράστη, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.