- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Χριστούγεννα 2012- Πρωτοχρονιά 2013» στο Δήμο Καρδίτσας

Με επίκεντρο τα παιδιά που συμμετέχουν μαζικά και με ενθουσιασμό, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή δημοτών κάθε ηλικίας συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις «Χριστούγεννα 2012- Πρωτοχρονιά 2013» που διοργανώνουν ο Δήμος Καρδίτσας  με  το Δ.Ο.Π.Α.Κ., τη ΔΗ.Κ.Ε.Κ., τα Εργαστήρια Τέχνης, το Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες», το Κέντρο Γυναικών και την Ενεργειακή Κάμπου Δήμου Καρδίτσας ΑΕ ΟΤΑ, σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, το Δίκτυο Τροφίμων και Ποτών, τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών και τον Σύλλογο Αρτοποιών.

 

Το  πρόγραμμα της Πέμπτης 20/12

Σήμερα Πέμπτη 20/12 και ώρα 11.00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας προγραμματίζεται εκδήλωση- παρουσίαση του Δικτύου Τροφίμων και Ποτών και των εκλεκτών προϊόντων των μελών του που είναι όλες τοπικές επιχειρήσεις.

Στις 5.00μμ. – Παυσίλυπο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θεατρικά δρώμενα και κάλαντα από τα ΚΔΑΠ Γιολδάση – Γαρδικίου

To ΚΔΑΠ Γιολδάση θα παρουσιάσει το θεατρικό παραμύθι «Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» και το ΚΔΑΠ Γαρδικίου το δρώμενο «Χριστούγεννα»

Στις 7.00 μμ.- Κεντρική Πλατεία διοργανώνεται συναυλία με τα Μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας υπό τη Διεύθυνση του Βαγγέλη Τάντου.

 

Οι  εκδηλώσεις της Τετάρτης 19/12

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν  την Τετάρτη, με την προβολή της Χριστουγεννιάτικης Φιλανδικής ταινίας «Joulutarina» που πραγματοποίησαν οι Παιδικές Βιβλιοθήκες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς η Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης Αποκατάστασης – οικοτροφείο Καρδίτσας «Γαληνός» οργάνωσε ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι με δημιουργίες των οικότροφων, ενώ από τις 4.00 έως τις 6.00 το απόγευμα στο ΚΔΑΠ Προδρόμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  «Γιορτινές αληθινές ιστορίες με γλυκά και σινεμά», κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά του ΚΔΑΠ Προδρόμου ετοίμασαν χριστουγεννιάτικα γλυκά και τα απολαμβάνουν βλέποντας μια χριστουγεννιάτικη ταινία.

 

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που επιμελήθηκαν οι Παιδικές Βιβλιοθήκες

Με την προβολή της ταινίας Joulutarina»   στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που επιμελήθηκαν οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του ΔΟΠΑΚ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα 2012- Πρωτοχρονιά 2013» του Δήμου Καρδίτσας.

Προηγήθηκε εκδήλωση το απόγευμα της Παρασκευής 14/12 στις Παιδικές Βιβλιοθήκες συνοικίας Αγίου Νικολάου & πλατείας «Δημ. Γιολδάση» του Δ.Ο.Π.Α.Κ., όπου  μέσα σε μια ευχάριστη και γιορτινή ατμόσφαιρα οι μικροί φίλοι της Β΄ Δημοτικού των  4ου & 9ου Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, άκουσαν τα παραμύθια που αφηγήθηκε η γνωστή Καρδιτσιώτισσα συγγραφέας Αγγέλα Φλώρου, για τη γέννηση του Χριστού και τους Αγγέλους. Ένα παιχνίδι με τα Αγγελουδάκια και τα ονόματά τους, ενώ η χρυσόσκονη λαμπύριζε στα παιδικά χεράκια, ενθουσίασε τους μικρούς φίλους των παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Την Τρίτη 18/12 το απόγευμα στο αναψυκτήριο του Παυσιλύπου, η ζεστή Χριστουγεννιάτικη Αφήγηση τριών αγαπημένων παραμυθιών από τους υπευθύνους των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ., με τη μουσική συνοδεία του μαέστρου της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Νίκου Μπανιά και της σαξοφωνίστα Χριστίνας Γρηγορίου, πλημμυρισμένα από όμορφες εικόνες και στη συνέχεια οι Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες ενθουσίασαν παιδιά και γονείς, που σαν μικρά ξωτικά, δημιούργησαν λαμπερά mobile και πρωτότυπα καταπράσινα Χριστουγεννιάτικα δέντρα.