- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συντηρεί το οδικό δίκτυο της Π.Ε Καρδίτσας η Περιφέρεια

Στη συντήρηση του οδικού δικτύου της Π.Ε Κάρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. KΑΡΔΙΤΣΑΣ  2018-2019», προϋπολογισμού 600.000,00 €.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία, τους Περιφερειακούς μας Συμβούλους και τις Υπηρεσίες Τεχνικών Έργων βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας. Κύριο μέλημά μας αποτελεί η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών, η διακίνηση των εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας, αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή  του τόπου. Διεκδικούμε και εξασφαλίζουμε καθημερινά πόρους για έργα ανθρώπινα, έργα χρήσιμα, έργα ουσίας».

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο έχει σκοπό την βελτίωση – συντήρηση και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό κύκλωμα της Π.Ε. Καρδίτσας οι οποίες θα αντιμετωπιστούν με την κατασκευή τεχνικών, όπως είναι οι  τοίχοι αντιστήριξης, οι επενδεδυμένοι τάφροι, οι σωληνωτοί οχετοί και τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων. Επίσης σε συγκεκριμένες θέσεις θα πραγματοποιηθούν ασφαλτικές εργασίες για την βελτίωση του οδικού δικτύου. Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

 

 

Οι βελτιωτικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν σποραδικά σε διάφορα σημεία στο οδικό κύκλωμα της Π.Ε. Καρδίτσας.