- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σχετικά με την απεργία στις 25 Σεπτεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτέμβρη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας με θέμα την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου. Στη συνεδρίαση αυτή φάνηκε για ακόμη μια φορά ο ρόλος της πλειοψηφίας του Εργατικού κέντρου, που δεν είναι άλλος από αυτόν του κυματοθραύστη της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) πήρε απόφαση για απεργία στις 25 Σεπτεμβρίου κόντρα στις δεκάδες αποφάσεις που ήδη υπάρχουν, προσπαθώντας να προκαλέσει σύγχυση, να εγκλωβίσει εργαζόμενους, να ματαιώσει την απεργία. Ο εκπρόσωπος του ταξικού εργατικού κινήματος (ΔΑΣ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) αφού κατήγγειλε αυτή τη μεθόδευση και το ρόλο που παίζουν, αποχώρησε σε ένδειξη αντίθεσης και διαμαρτυρίας.

Καταγγέλλουμε την απεργοσπαστική στάση της πλειοψηφίας, που φανερά τάσσεται με το μέρος των ίδιων των εργοδοτών μέσα στο εργατικό κίνημα, καθώς την ίδια ακριβώς πρόταση κατέθεσε και η ομάδα του γνωστού εργατοπατέρα Καραγεωργόπουλου στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η οποία και απορρίφθηκε.

Το Εργατικό κέντρο Καρδίτσας, λοιπόν, φτάνει σε σημείο να καλεί «σαν τον κούκο», αφού τόσο οι Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος μαζί με δεκάδες ακόμα Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα, όπως το Εργατικό κέντρο Αθήνας, και πρωτοβάθμιες οργανώσεις ανά την Ελλάδα όσο και η ίδια η ΑΔΕΔΥ κήρυξαν απεργία στις 24 Σεπτέμβρη. 

Είναι συνειδητοί απεργοσπάστες, τα πλέον διαλυτικά στοιχεία, που λειτουργούν στις πλάτες των εργαζομένων, μόνιμοι στυλοβάτες των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους. Δεν ήθελαν ούτε θέλουν την απεργία. Το πρόβλημα τους δεν είναι η ημερομηνία αλλά το περιεχόμενο. Έχουν συμφωνήσει σε όλα με την κυβέρνηση, βρίσκονται στην ίδια όχθη.

Ο ίδιος ο Παναγόπουλος άλλωστε στην ομάδα του οποίου εντάσσεται η πλειοψηφία του ΕΚΚ πριν κάποιες μέρες και στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και τις εργοδοτικές ενώσεις είπε κατά λέξη πως «δε θα βιαστούμε να κρίνουμε την κυβέρνηση», όταν από το καλοκαίρι τόσο στα πρώτα νομοσχέδια όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις είχαν διατυπωθεί με σαφήνεια οι θέσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

Θυμίζουμε στους εργαζόμενους πως το 2018 και σε μια περίοδο, που οι δυνάμεις αυτές «μπορούσαν απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια» να πάρουν απεργιακές αποφάσεις μπροστά στην πρώτη απόπειρα παρέμβασης στο συνδικαλιστικό νόμο και στο δικαίωμα στην απεργία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , όχι μόνο έλαμψαν δια της απουσίας τους αλλά έκαναν τα αδύνατα – δυνατά ώστε να μην υπάρχει απεργιακή απάντηση, να μη συνεδριάσουν τα όργανα των συνδικαλιστικών οργανώσεων λέγοντας παράλληλα πως «υπάρχουν και άλλες μορφές πάλης».

Το νομοσχέδιο – σκούπα αποτελεί βόμβα καταρχάς για τους όρους δουλειάς των εργαζομένων και παράλληλα επιχειρεί να αφαιρέσει τη δυνατότητα στην διαμαρτυρία, στην κινητοποίηση, στην απεργία, να ακυρώσει το ρόλο και τη λειτουργία των σωματείων.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, που δεν συμβιβάζεται με τη σαπίλα και την κοροϊδία του Κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και της πλειοψηφίας του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας, να πάρουν θέση, να φτάσουν άμεσα με τις ανακοινώσεις τους στους χώρους δουλειάς, να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της απεργίας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη .

Να μην περάσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων!

Να μην περάσει ο απεργοσπαστικός σχεδιασμός της ηγετικής ομάδας στη ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας!

Έξω από τα Σωματεία η συνδικαλιστική μαφία!

Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας!

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!

Ολοι στην απεργια 24 Σεπτεμβρη

 

Του σωματείου εμποροϋπαλλήλων, των οικοδόμων και των συνταξιούχων ΙΚΑ