- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σχετικά με την κατασκευή του Αιολικού πάρκου στη θέση Αέρας

Για «αυθαίρετες και ετσιθελικές συμπεριφορές» κάνει λόγο και η με αριθμό 51/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας (ΑΔΑ : ΨΦ57ΩΨ3-ΒΜΧ), αναφορικά με τις εργασίες για την κατασκευή του αιολικού πάρκου στη θέση «Αέρας – Αφεντικό» των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας, με το συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό όργανο ν’ αρνείται την παροχή οποιασδήποτε έγκρισης – συναίνεσης σε σχετικό με την εκτέλεση του έργου αίτημα της εταιρίας.

Κάποιοι άλλοι, βέβαια, γύρω μας εξακολουθούν να επιμένουν σε ισχυρισμούς για «τήρηση νομιμότητας», οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής κωφεύουν και εθελοτυφλούν στις σχετικές καταγγελίες μας και άλλοι – που διεκδικούν ξανά την ψήφο μας στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές – δείχνουν απέραντη ανοχή σ’ όλα τα παραπάνω, θεωρώντας «δεδομένη» την υλοποίηση του έργου, μόνο και μόνο επειδή έτσι τους έχουν πει.

Αποτέλεσμα τα βουνά μας να ισοπεδώνονται «αυθαίρετα» και «ετσιθελικά»,  άσκοπα και χωρίς κανένα, όπως κι άλλες φορές γράψαμε και εξηγήσαμε, πραγματικό όφελος για την περιοχή και τον τόπο μας και με ταυτόχρονη δέσμευση/παραχώρηση της γης μας υπέρ διάφορων συμφερόντων και σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας της αλλά και της εθνικής μας οικονομίας και κυριαρχίας, γενικότερα.

Αυτό που εμείς δηλώνουμε και πάλι είναι πως δε θ’ αφήσουμε τίποτα στην τύχη του, πως θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο που ο νόμος μας δίνει και πως όλα όσα παραπάνω περιγράψαμε μας αναγκάζουν ν’ απευθυνθούμε, πλέον, σε παραπέρα αρμόδιους  φορείς, καταγγέλλοντας τα συμβαίνοντα. Και ήδη ετοιμάστηκε και θα αποσταλεί σχετική καταγγελία αρμοδίως συνοδευόμενη και από τις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

 

Του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων και της  Περιβαλλοντικής Κίνησης Εξόρμηση για την Προστασία του χωριού της Οξυάς