- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σχετικά με τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας, καταγγέλλει, τα νέα ακόμα πιο επικίνδυνα βήματα στο δρόμο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της Ελλάδας και της μετατροπής της σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα  Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης , τόνισε την ειδική σημασία που έχει για τις ΗΠΑ, οι οποίες θέλουν να το χρησιμοποιήσουν τόσο για εμπορικούς , όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς και ειδικότερα για βάση ελικοπτέρων.

Η εκτίμηση της ΕΕΔΥΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ επιβεβαιώνεται καθώς αποκαλύπτονται μια-μια οι  πτυχές της συμφωνίας που προσθέτει  βαρύ  και επικίνδυνο φορτίο για τον ελληνικό λαό. Η σιωπή του πρωθυπουργού στη Βουλή για εξοπλισμούς και βάσεις , το «άλλα λόγια ν’  αγαπιόμαστε» εξηγούνται καλύτερα σήμερα..

Τα περί «σταθερότητας» , «ασφάλειας» , «ειρήνης» κλπ. είναι προπέτασμα καπνού , για να καμουφλάρουν τον κίνδυνο από την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στο πεδίο των λυσσαλέων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η Ελλάδα «αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά» για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των εγχώριων και διεθνών μονοπωλιακών ομίλων που είναι στενά δεμένα με αυτά των ιμπεριαλιστών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις πλάτες των άλλων κομμάτων του ευρωνατοϊκού μονόδρομου  , εκθέτει τον ελληνικό λαό και τους γειτονικούς λαούς σε θανάσιμους κινδύνους.

Καλούμε τις φίλες και τους φίλους της ειρήνης, να βάλουν φραγμό στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ-ΕΕ και να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια  στην αντιλαϊκή πολιτική με την οποία συμβαδίζουν οι πολεμικές επεμβάσεις στην περιοχή μας και σε όλο τον πλανήτη.