- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σχετικά με το πρόσφατο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Πραγματοποιείται από τη «συνδικαλιστική μαφία» το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, ένα Συνέδριο φιάσκο, που προσπαθεί να επιβάλει νόθους και εργοδότες στις πλάτες των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι γίνεται σε τουριστικό θέρετρο στη Ρόδο, με τα λεφτά των εργαζομένων, όπου εκεί οι εργατοπατέρες κάνουν συνδικαλιστικό τουρισμό.

Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με θεατρινισμούς προσπαθεί να στήσει επεισόδια, για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τη σαπίλα της που πλέον βγάζει μάτι.

Με βάση τα στοιχεία, που έχουμε στα χέρια μας, στελέχη της εργοδοσίας, ακόμα και οι ίδιοι οι εργοδότες, ψηφίζουν και εκλέγονται ως αντιπρόσωποι, στα όργανα διοίκησης πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, φτάνοντας μέχρι και στη ΓΣΕΕ. Αυτό συμβαίνει σε συνδικαλιστικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα και για να μην πάμε μακριά ας δούμε τι γίνεται στο Εργατικό κέντρο Καρδίτσας:

1ον. Πρόεδρος του Σωματείου Βοήθεια στο σπίτι, μέλος του ΔΣ του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας είναι εργοδότης. Απαιτούμε η συγκεκριμένη εργοδότρια να καθαιρεθεί από μέλος του ΔΣ του ΕΚΚ. Καλούμε τους εργαζόμενους με πρωτοβουλίες που θα πάρουμε το επόμενο διάστημα να απαιτήσουμε την απομάκρυνση των εργοδοτών από τα Σωματεία. Δεν είναι αγώνας για την καρέκλα. Είναι ζήτημα ουσίας. Οι εργοδότες έχουν τις δικές τους ενώσεις, στις οποίες συμμετέχουν και εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Δεν έχουν όμως θέση μέσα στα σωματεία των εργατών.

2ον. Στα χέρια μας έχουμε Βεβαίωση του Πρωτοδικείου Καρδίτσαςμε αριθμό πρωτοκόλλου 816/12.3.2019 από την οποία προκύπτει ότι 16 Σωματεία, που ελέγχονται από την πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας, στο οποίο και υπάγονται παρανόμωςδεν έχουν καταθέσει Πρακτικά Αρχαιρεσιών για τις εκλογές, που φέρεται να πραγματοποίησαν.Αυτό σημαίνει είτε ότι δεν έχουν κάνει ποτέ εκλογές είτε ότι παρουσιάζουν αλλοιωμένα στοιχεία και αντιπροσώπους βάζοντας να ψηφίζουν ακόμα και οι πέτρες. Φυσικά τα Σωματεία αυτά συμμετείχαν παράνομα στο Συνέδριο του Εργατικού κέντρου και εκ τούτου προκύπτει ότι οι 2 αντιπρόσωποι που έχουν εκλεγεί για τη ΓΣΕΕ πρέπει να αποκλειστούν. Το ζήτημα αυτό το έχουμε αναδείξει και πριν από το Συνέδριο του Εργατικού κέντρου, όπου η πλειοψηφία μας είχε φέρει και την αστυνομία.Εδώ και μήνες έχουμε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα εκδικαστούν το επόμενο διάστημα.

Για τα θέματα αυτά ζητήσαμε εδώ και μέρες να γίνει έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ του Εργατικού κέντρου και κρύβονται.

Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα πάρουμε το επόμενο διάστημα όλα τα απαιτούμενα μέτρα να αποκαλύψουμε τη νοθεία κα τη σήψη της πλειοψηφίας του ΔΣ του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας, η οποία εξάλλου είναι φανερή, αφού στις συγκεντρώσεις δεν μπορούν να κινητοποιήσουν ούτε τον εαυτό τους. να σπάσει το απόστημα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, για ένα Εργατικό κέντρο που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργατών και όχι των εργοδοτών.

 

Του σωματείου εμποροϋπαλλήλων, του συνδικάτου οικοδόμων και των συνταξιούχων ΙΚΑ