- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες, τις μισθωτές, τις αυταπασχολούμενες, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες, τις συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα σωματεία των ιδιωτικών υπαλλήλων, των οικοδόμων και των συνταξιούχων ΙΚΑ, στην Καρδίτσα, την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στις 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία, για να μην περάσει η νέα αντεργατική επίθεση, που σφαγιάζει ακόμα παραπέρα τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στο βωμό της “ανάπτυξης” τους.

Το  «αναπτυξιακό»  πολυνομοσχέδιο  της  ΝΔ,  βρίσκοντας  στρωμένο  το   έδαφος  από  την  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ,  υλοποιεί  ότι  απαιτεί   ο  ΣΕΒ  και  η  ΕΕ,  δίνει  γη  και  ύδωρ  στους  «επενδυτές». Για άλλη μια φορά, το «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον» πάει πακέτο με το πλήρες ξήλωμα των κλαδικών ΣΣΕ, με το άνοιγμα του δρόμου για το φακέλωμα των εργαζομένων, με τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος.

Αυτή η νέα επίθεση αφορά κι εμάς τις γυναίκες, που είμαστε πρωταθλήτριες στην ανεργία και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Το νέο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και συνολικά όλο το νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο που προώθησαν πρώην και νυν κυβερνήσεις, μας αφήνει στο έλεος της εργοδοτικής βίας. Κι όσο κι αν προσχηματικά “διαπιστώνουν” τη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη μητέρα, ξεδιάντροπα οι κυβερνήσεις δίνουν αέρα στα πανιά των εργοδοτών για να μας καταδικάζουν στην “ευέλικτη” εργασία, χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, με απουσία μέτρων προστασίας της μητρότητας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ισχυρίζεται ότι θέλει να προωθήσει τον “εκδημοκρατισμό” των συνδικάτων, δηλαδή επιχειρεί να χτυπήσει τους δεσμούς επικοινωνίας και αλληλεγγύης των ίδιων των εργαζομένων μεταξύ μας, το αναφαίρετο δικαίωμά μας να ενημερωνόμαστε και να συζητάμε συλλογικά, να συνδιαμορφώνουμε τα αιτήματά μας, να οργανώνουμε συλλογικά το πως θα διεκδικήσουμε α δικαιώματα μας. Γι αυτό απαιτούν προσχηματικά “καθολική”  συμμετοχή των εργαζομένων με το  ηλεκτρονικό φακέλωμα  στις  συλλογικές  διαδικασίες  μας, ώστε να διευκολύνουν και την επίθεση της εργοδοσίας.

Για τα κέρδη τους  θέλουν  εμάς τις εργαζόμενες να μη συμμετέχουμε  σε  συλλογικές  διαδικασίες, ατομικά  να  “μιλάμε”  με  την  εργοδοσία. Μας  θέλουν  έξω  από  τα  σωματεία,  ανοργάνωτες,  φοβισμένες,  ανυπεράσπιστες,  μόνες.

Τους  απαντάμε: Τα  συνδικάτα  έχουν  καταστατικά και με βάση  αυτά  αποφασίζουν,  παλεύουν,  οργανώνουν  την  πάλη  τους, επιλέγουν τις  μορφές  αγώνα.  Δε  λογοδοτούν  στην  εργοδοσία  και  τις   κυβερνήσεις.  Λογοδοτούν  στα  μέλη  τους,  στους  εργαζόμενους  και  την  κοινωνία.

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας συμμετέχει μαζικά και δυναμικά στα συλλαλητήρια που οργανώνουν τα σωματεία των ιδιωτικών υπαλλήλων, των οικοδόμων και των συνταξιούχων ΙΚΑ, στην Καρδίτσα, την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στις 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία.