- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σύλλογος Γυναικών : Όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

 

Οι γυναίκες από τις λαϊκές οικογένειες συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Καρδίτσα γιατί:

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των χωρών που την απαρτίζουν, έχουν περάσει νόμους και μέτρα εναντίον των γυναικών. Απαξιώνουν από τη μια τον κοινωνικό ρόλο της μητρότητας, ενώ από την άλλη φουσκώνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Στο όνομα της «ισότητας» των γυναικών:

Η «θετική» διάκριση της 5ετούς διαφοράς δεν είναι  προνόμιο.. Οι βιολογικές ανάγκες της εργαζόμενης γυναίκας, η προστασία της μητρότητας επιβάλουν την 5ετή διαφορά, όπως και την απαλλαγή των γυναικών από βαριές και ανθυγιεινές εργασίες. Είναι ανάγκη ακόμα περισσότερο σήμερα που η ανισοτιμία έχει ενταθεί, όταν οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή εμπορευματοποιηθεί και οι γυναίκες έχουν φορτωθεί στις πλάτες τους την φροντίδα ηλικιωμένων, αρρώστων κλπ.

Αλήθεια πόσα χρόνια θα πρέπει να εργαστούν για να φτάσουν έστω και στον ελάχιστο αριθμό ενσήμων;

Τιμωρούνται με πέναλτι 6% όσες συνταξιοδοτήθηκαν με 5.500 ένσημα και ανήλικο παιδί στα 50 χρόνια τους, ακόμα και αν είχαν 30 χρόνια δουλειάς.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου. Τώρα να οργανώσουμε την πάλη μας. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

Δίνουμε αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10 Ιούνη στην Κεντρική πλατεία στις 8μμ.