- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων με πρωτοβουλία της Ομάδας Γυναικών Ταμασίου

Μετά από κάλεσμα της Ομάδας Γυναικών Ταμασίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Φλεβάρη στο Λεοντάρι  σύσκεψη με τους αγροτικούς συλλόγους Γραμματικού και Λεονταρίου, προκειμένου να συντονίσουμε την δράση μας με βάση τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική οικογένεια και ειδικότερα η γυναίκα αγρότισσα.

Η Στέλλα Μανταλόβα μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομάδας Γυναικών Ταμασίου μιλώντας από μέρους της Ομάδας τόνισε μεταξύ των άλλων:

«Το κάλεσμα αυτό που έγινε μπροστά στην 8 Μάρτη παγκόσμια μέρα της γυναίκα στόχο έχει:

1.Την κοινή δράση και συμπόρευση με το αγροτικό κίνημα της περιοχής μας αφού σχεδόν όλες οι γυναίκες  της Ομάδας μας είναι αγρότισσες ή συνταξιούχες αγρότισσες.

2.Την αλληλεπίδραση στην δράση μας έτσι ώστε να ενταχθούν στους αγροτικούς συλλόγους γυναίκες- αγρότισσες μέλη μας.

3.Τον εμπλουτισμό του διεκδικητικού μας πλαισίου και την κοινή δράση για τα αιτήματα που αναφέρονται στην λαϊκή οικογένεια και πιο συγκεκριμένα στην αγροτική με έμφαση στην αγρότισσα  όπως: κοινωνική ασφάλιση, υγεία, παιδεία, πρόνοια, προστασία της μητρότητας, ελεύθερος χρόνος.

4.Αντίστοιχα να ενημερωθούν ολόπλευρα οι γυναίκες της Ομάδας μας για τα ζητήματα και το διεκδικητικό πλαίσιο του αγροτικού κινήματος που γνωρίζουν, και με την συμμετοχή τους στους αγώνες του αγροτικού κινήματος αλλά  και τα βιώνουν καθημερινά με αποτέλεσμα «μια ζωή λάστιχο» όπως λέει και η καμπάνια μας.

  1. Τέλος πιστεύουμε ότι η κοινή δράση και η συμπόρευση, η διαμαρτυρία, η αγωνιστικότητά μας δεν πρέπει να εξαντληθεί μια μέρα το χρόνο, δηλαδή την 8 Μάρτη, αλλά να έχει συνέχεια. Η διέξοδος για όλους εμάς βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση για όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν. Ενώνουμε τις φωνές μας και συντονίζουμε τη δράση μας.»

Στη συνέχεια ο Γιάννης Τσιούτρας από μέρους των αγροτικών συλλόγων, στην τοποθέτηση του αφού ενημέρωσε για τις εξελίξεις που υπάρχουν στα αγροτικά ζητήματα  και στο διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, τόνισε «την αναγκαιότητα αυτής της κοινής δράσης για να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας, μιας περιοχής καθαρά αγροτικής με πολλά προβλήματα».

Ακολούθησε συζήτηση για όλα  αυτά τα θέματα, τόσο από τα μέλη των ΔΣ των αγροτικών συλλόγων όσο και από γυναίκες μέλη της Ομάδας, που να σημειωθεί γνωρίζουν τα προβλήματα από πρώτο χέρι αφού είναι και οι ίδιες αγρότισσες.

Τέλος καταλήχτηκαν οι παρακάτω πρώτες  δράσεις:

1.Παράσταση διαμαρτυρίας στις 5/3 στο Κέντρο υγείας Σοφάδων για την έλλειψη παιδιάτρων αλλά και άλλων ειδικοτήτων όπως και υλικοτεχνικής υποδομής.

  1. Παρέμβαση για το διαφαινόμενο κλείσιμο παιδικού σταθμού σε χωριό της περιοχής με αποτέλεσμα τα μικρά παιδιά να πρέπει να μετακινηθούν σε άλλο χωριό ή να μείνουν στο σπίτι, με ότι σημαίνει αυτό για την αγροτική οικογένεια και ιδιαίτερα τη νέα μητέρα.

3.. Εκδήλωση για την 8 Μάρτη  με θέμα «Αγροτισσα-λαστιχο ζωη οργανωσου για την ανατροπη»