- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σύσκεψη αγροτών στη Νίκαια στις 15 Δεκεμβρίου

Εκτιμάμε ότι η εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία δεν επέφερε καμιά ουσιαστική αλλαγή στην θέση των αγροτών, μια ακόμη κυβέρνηση στέκεται εχθρικά απέναντι μας όπως δείχνουν τα πρώτα δείγματα γραφής.

Σε αυτά τα προβλήματα καθώς και σε πολλά άλλα, η ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι, καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να πιστέψουν στην δύναμη του οργανωμένου μαζικού αγώνα και να επιβάλλουν το δίκαιο των αιτημάτων μας στην κυβέρνηση.

Ότι κατακτήσαμε, ότι ανάσα πήραμε ήταν αποτέλεσμα των σκληρών, συνεχόμενων και πολυήμερων κινητοποιήσεων μας, καμιά κυβέρνηση δεν μας χάρισε το παραμικρό και τίποτα δεν κατακτήθηκε χωρίς αγώνες μόνο με το ανάθεμα ή σαν θεατές από την τηλεόραση.

Απαιτούμε τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο ώστε να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα και να ζήσουμε τις οικογένειες μας. Θέλουμε ουσιαστική δωρεάν υγεία και πρόνοια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συντάξεις αξιοπρέπειας μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς στο χωράφι και το μαντρί. Θέλουμε ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε γιατί αλλιώς θα οδηγηθούμε στο ξεκλήρισμα και την ανεργία. Έχουμε την δύναμη και την θέληση να επιβάλλουμε το δίκιο μας με τον αγώνα και τα τρακτέρ μας αρκεί να το πιστέψουμε.

Η ΕΟΑΣΝΛ παίρνει πρωτοβουλία αγωνιστικής διεκδίκησης των αιτημάτων μας. Καλούμε τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά στις συσκέψεις το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στο Βασιλή Φαρσάλων

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Νοεμβρίου στον Πλατύκαμπο στην αίθουσα του Συνεταιρισμού.

ΤΡΙΤΗ 26 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ευρεία Πανθεσσαλική σύσκεψη των Ενωτικών Ομοσπονδιών στον Παλαμά-Καρδίτσας.

Τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν νέες συσκέψεις σε επαρχίες και χωριά του Νομού.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια-Λάρισας από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Με απόφαση του Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας από τις συνταξιουχικές οργανώσεις για τον Ασφαλιστικό. Ενώνουμε την φωνή μας και τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους απαιτώντας να μείνουν στα χαρτιά οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, να υπάρχει ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη, μείωση των εισφορών και αύξηση των συντάξεων.