- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση μικροπλημμυρών πέριξ του Ε65

Σύσκεψη με αντικείμενο την επίλυση του προβλήματος μικρό – πλημμυρών, που εμφανίζονται σε ορισμένες περιοχές της Π.Ε. Καρδίτσας πέριξ του αυτοκινητόδρομου Ε -65 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκου.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Σακελλαρίου, οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ και των ΓΟΕΒ, καθώς και εκπρόσωποι της  κατασκευαστικής εταιρείας του Αυτοκινητόδρομου Ε65 και από τα εργοτάξια που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.

Εισαγωγικά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος υπογράμμισε πως ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας είναι μακράν το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχει κατασκευαστεί εδώ και δεκαετίες στην περιοχή μας, ενώ είναι μείζονος σημασίας, όχι μόνο για την Καρδίτσα αλλά για όλη την Κεντρική Ελλάδα.

Η ολοκλήρωσή του, πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, θα συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και θα βοηθήσει στη αύξηση του ΑΕΠ. Με δεδομένο το προσδοκώμενο όφελος οι τοπικές κοινωνίες στηρίζουν το έργο και πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση για την ολοκλήρωσή του σε όλο το προβλεπόμενο μήκος.

Ο κ. Τσιάκος πρόσθεσε επίσης ότι και οι τοπικές κοινωνίες και η εταιρεία που κατασκευάζει το έργο αλλά και η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, είναι πρόθυμες να συζητήσουν και να συμβάλουν στην επίλυση των όποιων μικροπροβλημάτων που μπορεί να δημιουργούνται κατά χρονικά διαστήματα από την κατασκευή.

Ειδικότερα ανέφερε πως κάποια τοπικά φαινόμενα πλημμυρών που εμφανίστηκαν σε ορισμένες περιοχές πέριξ του οδικού άξονα θα πρέπει να επιλυθούν. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις του δημάρχου Παλαμά αλλά και των προέδρων των ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Ε – 65 υπογράμμισαν πως η κατασκευή του οδικού άξονα πληρεί όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται στις σχετικές εγκεκριμένες μελέτες, όπως επίσης και τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν εγκριθεί. Όμως για να αντιμετωπισθούν παρόμοια φαινόμενα μελλοντικά, τα οποία εκτός των επιπτώσεων στις καλλιέργειες επιφέρουν ζημιές και στο έργο, θα πρέπει να δρομολογηθεί το έργο της διευθέτησης του π. Ιταλικού μέχρι την εκροή του στο π. Καλέτζη, να αναβαθμιστεί το υφιστάμενο αντλιοστάσιο και να δρομολογηθεί άμεσα ο καθαρισμός της κοίτης του π. Ιταλικού και των υφιστάμενων αποστραγγιστικών τάφρων.

Ωστόσο τόνισαν πως είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να συμβάλουν στην επίλυση των όποιων προβλημάτων δημιουργούνται τοπικά, ώστε να μην ενοχλούνται οι τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα για τις μικροπλημμύρες που εμφανίστηκαν, η σύσκεψη κατέληξε πως σε συνεργασία των ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ, της κατασκευαστικής εταιρείας  του Ε – 65 και της Αντιπεριφέρειας, θα πρέπει για να λυθεί το πρόβλημα, να καθαριστεί ο Ιταλικός ποταμός καθώς και οι πέριξ αυτού αποστραγγιστικές τάφροι. Οι μετέχοντες στη σύσκεψη αποφάσισαν πως σύντομα  θα εκπονηθεί σχέδιο δράσης, για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις που θα δώσουν λύση.