- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σύσκεψη στελεχών των τμημάτων περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού

Σύσκεψη μεταξύ των τμημάτων περιβάλλοντος  και χωρικού σχεδιασμού, όλων των Περιφερειακών  Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε  από τον νέο αντιπεριφερειάρχη  Θεσσαλίας  κ. Κώστα Χαλέβα  παρουσία του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου  κ. Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους. Στην  σύσκεψη παραβρέθηκαν  διευθυντές, τμηματάρχες και προϊστάμενοι Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Η συνάντηση μεταξύ άλλων στόχο είχε την ιεράρχηση και επίλυση άμεσα όλων των εκκρεμών υποθέσεων σε όλες τις Π.Ε.  Θεσσαλίας στα πλαίσια της βέλτιστης εξυπηρέτησης τόσο των πολιτών όσο και των επιχειρήσεων σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  κ. Κώστα Αγοραστού. Έγινε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή προτάσεων  από τους παρισταμένους σε σημαντικά θέματα μεταξύ των οποίων ήτανε και η πρόσβαση των ενδιαφερομένων στις περιβαλλοντικές μελέτες  που βρίσκονται σε διαβούλευση δεδομένων  και των περιορισμών που προκύπτουν  από την αρχή προστασίας  προσωπικών δεδομένων. Η λύση που δόθηκε, δεδομένης και της υπάρχουσας νομοθεσίας, είναι  ο προσανατολισμός λήψης στοιχείων της μελέτης από  τους ενδιαφερόμενους μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του υπουργείου όπου καθ’ όλη την διάρκεια της διαβούλευσης της μελέτης υπάρχει πλήρης ανάρτηση όλων των στοιχείων της μελέτης.

Επίσης δόθηκε προτεραιότητα  στην άμεση ολοκλήρωση όλων των  περιβαλλοντικών μελετών  που βρίσκονται σε εκκρεμότητα διευκρινίζοντας στους ενδιαφερόμενους ότι θα πρέπει να προσκομίσουν τις ελλείψεις των μελετών εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος από την νομοθεσία διαφορετικά θα οδηγηθούνε στο αρχείο. Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Χαλέβας κλείνοντας την πρώτη διευρυμένη σύσκεψη  με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των Π.Ε. Θεσσαλίας αφού τους συνεχάρη για τις ευσυνείδητες προσπάθειες που καταβάλουν ώστε να ανταποκρίνονται στο έργο τους και να υπάρχει πλήρης εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, τους διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει η βέλτιστη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών όσο και των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης  κ. Κώστας Χαλέβας ενημέρωσε ότι θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα ο προγραμματισμός των ημερών επίσκεψης σε κάθε περιφερειακή ενότητα  προκειμένου     να υπάρξει διευκόλυνση στη συνεργασία τόσο με τους υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των Π.Ε Θεσσαλίας όσο  και για την επικοινωνία με τους πολίτες  της κάθε περιφερειακής ενότητας για προβλήματα που τους απασχολούνε, περιβαλλοντικά και Χωρικού Σχεδιασμού  Περιφερειακής  Εμβέλειας.