- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σ. Βασιλάκος : Μήπως πολιτική και θρησκευτική εξουσία υπηρετούν το κεφάλαιο;

Διαβάσαμε ότι οι τρεις προκαθήμενοι ιεράρχες, αγκαλιά με τον  «
άθρησκο» πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπηρέτη της αστικής τάξης στην Ελλάδα και των ξένων προστατών της, έστειλαν λέει ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο!  Σχολίασε κανείς άραγε από αυτούς που στέλνουν ή γράφουν τις ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ γιατί αυτή η κίνηση των τριών; Ήταν συμπόνια και αλληλεγγύη ή εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων; Και τελικά οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη από ευλογίες χωρίς αντίκρισμα ή από επίλυση των προβλημάτων τους; Εάν πραγματικά ενδιαφέρονται για τους πρόσφυγες και το προσφυγικό ζήτημα η λύση είναι μία: να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στη Συρία και οπουδήποτε επί της γης, ο οποίος παράγει το προσφυγικό. Προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαν να ασκήσουν μεγάλη πίεση, ανάλογη με το
«κύρος» και τη «δύναμη» που διαθέτει η εκκλησία και η θρησκεία. Ακόμη θα μπορούσε να αφορίσει, δηλαδή να καταγγείλει δημόσια, όλους εκείνους που προκαλούν πολέμους και εξαφανίζουν λαούς και όχι να τους ευλογεί.

Όμως κατά τη γνώμη μας ο σκοπός της επίσκεψης στη Λέσβο που εξελίχθηκε σε μια κακόγουστη φιέστα με πολύ υποκρισία, όπου  οι τρεις προκαθήμενοι μαζί με τον έλληνα πρωθυπουργό, εκμεταλλεύτηκαν τον πόνο και την οδύνη των προσφύγων, ήταν άλλος: στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης τα μεγάλα αφεντικά τους, κυρίως οι ιμπεριαλιστές αμερικάνοι και λιγότερο οι ευρωπαίοι, απαιτούν μία παγκόσμια θρησκεία για να διευκολύνονται τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης. Έτσι προσπαθούν καταρχήν να ενώσουν ιουδαϊσμό, χριστιανισμό και ισλαμισμό σε μια θρησκεία. Και το πρώτο βήμα ξεκινάει με το να ενωθεί πρώτα ο χριστιανισμός που είναι κομμάτια με καθολικούς, ορθόδοξους, προτεστάντες, ιεχωβάδες και ένα σωρό άλλες αιρέσεις. Πιστεύουμε ότι οι εξουσίες των θρησκειών και των εκκλησιών είναι υποτελείς στις πολιτικές εξουσίες, και μαζί αγκαλιά και χέρι-χέρι πορεύονται στο δρόμο της καταπίεσης και εκμετάλλευσης των λαών και της ανθρωπότητας. Οι θρησκείες είναι κατασκευάσματα της οικονομικής ολιγαρχίας, και με τους κατασκευασμένους μύθους περί ύπαρξης  θεού, αθάνατης ψυχής, κόλασης και παράδεισου, φοβίζουν τους ανθρώπους, τους αποτρέπουν από διεκδίκηση δικαιωμάτων και αναζήτηση της πραγματικότητας και τους παραπέμπουν στην ανύπαρκτη μετά θάνατον ζωή, όπου δήθεν θα κληρονομήσουν την υποτιθέμενη-ανύπαρκτη αιώνια  βασιλεία.

Από το βιβλίο του Κώστα Λάμπου «ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – Δοκίμιο για τη σχέση μεταξύ θρησκείας και εξουσίας» παραθέτουμε λίγα λόγια μεγάλων ανδρών:

Σαίξπηρ

Βολταίρος

Ναπολέων Βοναπάρτης

Μοντεσκιέ

Άραγε γιατί επί αιώνες αποσιωπούνται από το θρησκευτικό και κοσμικό κατεστημένο τα τόσο σοφά λόγια μεγάλων ανδρών;

Του Σωκράτη Βασιλάκου www.sokratisvasilakos.gr [1]