- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τίμησε τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Νούσιο η Αμφικτιονία Καραγκούνηδων

Αντιπροσωπεία της Αμφικτιονίας Καραγκούνηδων υποδέχτηκε τη Δευτέρα (7/10) στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Αποστόλη Φιρφιρή ευχήθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη καλή και δημιουργική θητεία, εξαίροντας την προσφορά της Π.Ε. Καρδίτσας σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις, ως άξια αρωγός της Αμφικτιονίας.

Από την πλευρά του ο κ. Νούσιος συνεχάρη την Αμφικτιονία για την πλούσια παρακαταθήκη που κρατάει ζωντανή την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των Καραγκούνηδων με επιστημονική τεκμηρίωση.

Στη συνάντηση, το Συμβούλιο της Αμφικτιονίας Καραγκούνηδων ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τους προσεχείς σχεδιασμούς, του απένειμε δίπλωμα συμμετοχής στο 6ο «Καραγκούνικο Αντάμωμα», καθώς επίσης και τα πρακτικά του 4ου Πανελλήνιου Εθνολογικού Συνεδρίου Αυτόχθονων και Γηγενών Θεσσαλών Καραγκούνηδων.

Σε σχετική του δήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας επισήμανε:

«Οι Καραγκούνηδες αποτελούν μία κοινωνική ομάδα-σημείο αναφοράς για τον τόπο μας, με σπουδαία πολιτιστική δράση και διακρίσεις στον επιχειρηματικό τομέα. Ο γλωσσικός πλούτος, τα τραγούδια, οι χοροί, η κουζίνα, η ενδυματολογία, η θρησκεία, οι συνήθειες, είναι το σήμα κατατεθέν του Καραγκούνη στη σύνθεση της ταυτότητάς του και της σύνδεσής του με την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία.

Η Αμφικτιονία Καραγκούνηδων έχει ένα ξεχωριστό μερίδιο ανάδειξης όλων των παραπάνω στοιχείων, με εκδηλώσεις μάλιστα όπως το πρόσφατο Πανελλήνιο Εθνολογικό Συνέδριο Αυτόχθονων και Γηγενών Θεσσαλών Καραγκούνηδων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζει την προσφορά και τη μεταλαμπάδευση γνώσεων, παραδόσεων και επιστημονικών ερευνών στις επόμενες γενιές και είναι πάντοτε δίπλα για να υποστηρίζει με κάθε τρόπο τέτοιες πρωτοβουλίες».