- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ταξίδι στη μαγεία της μουσικής από καθηγητές του Μουσικού Σχολείου

Μια  υπέροχη  μουσική βραδιά είχε την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό της πόλης της Καρδίτσας την Κυριακή 17 Ιουνίου στο φιλόξενο χώρο του Μουσικού Σχολείου.

Η αίθουσα του Διοικητηρίου η οποία είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για τη συγκεκριμένη συναυλία ήταν κατάμεστη από μικρούς και μεγάλους φίλους της μουσικής, γεγονός που  αποδεικνύει για άλλη μια φορά την πολύπλευρη παρουσία του Μουσικού Σχολείου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Βασικός  στόχος της  καθιερωμένης αυτής συναυλίας καθηγητών μουσικής του σχολείου είναι να κάνει εμφανές στους μαθητές, τους γονείς, αλλά και στο κοινό της πόλης, το γεγονός πως η μουσική ως καλλιτεχνική έκφραση και ερμηνεία, μπορεί να ξεφύγει από τα περιορισμένα όρια της αίθουσας διδασκαλίας και της προσωπικής μελέτης και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης αλλά και συνδετικό κρίκο με την τοπική κοινωνία.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε έργα  για σόλο πιάνο  αλλά και μουσικής δωματίου των F.Lizst, Ρ.Κυριακού, Μ.de Falla, F.Chopin, K.Weil, A.Piazzolla κ.α, που κάλυπταν χρονικά όλες τις περιόδους από τον ρομαντισμό έως και την τζαζ.              Η προσεγμένη επιλογή   του ρεπερτορίου, η άρτια δεξιοτεχνικά και εκφραστικά ερμηνεία  των έργων αλλά και οι εναλλασσόμενοι συνδυασμοί  των οργάνων συνεπήραν το κοινό και διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το παρατεταμένο χειροκρότημά του, ένδειξη της αισθητικής απόλαυσης που εισέπραξε, ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για τους συντελεστές της βραδιάς και το έναυσμα για την ύπαρξη ανάλογων εκδηλώσεων οι οποίες  θα αποτελέσουν και στο μέλλον  πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας.

Τέτοιες εκδηλώσεις καταδεικνύουν  την  επιτακτική  ανάγκη δημιουργίας ειδικής αίθουσας  συναυλιών τόσο στο χώρο του Μουσικού σχολείου όσο και στην πόλη της Καρδίτσας.

Τη συναυλία τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και Διευθυντές Σχολείων.