- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τα αιτήματα του Δ. Πλαστήρα προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Α)Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω θέματα αρμοδιότητάς σας που απασχολούν το Δήμο μας:

– Υπάρχουν στο Δήμο περιοχές όπου δεν υπάρχει σήμα της ψηφιακής πλατφόρμας εκπομπής της DIGEA με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μην έχουν πρόσβαση τόσο στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, όσο και στους ιδιωτικούς περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

-Είναι περιορισμένη και δεν αφορά όλες τις περιοχές η πρόσβαση σε ευρυζωνικές συνδέσεις διαδικτύου.

– Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα περιλαμβάνει μια ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή.Κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας η χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών για την ενημέρωση των επισκεπτών και την προβολή του.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε:

 

Β) Επιπλέον, κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε όπως συμβάλετε στην προώθηση των παρακάτω ιδιαίτερα σημαντικών ζητημάτων που αφορούν το Δήμο μας αλλά και ευρύτερα το Νομό Καρδίτσας.

– Την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) του συνδετήριου δρόμου Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα. Το έργο (ώριμο μελετητικά) είναι πνοής για τη Δυτική Θεσσαλία καθώς συνδέει τρεις τουριστικές περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας (Μετέωρα-Περτούλι-Λίμνη Πλαστήρα).

– Τη διευθέτηση νομοτεχνικών ζητημάτων που αφορούν την αδειοδότηση και κατασκευή υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα (Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθώς και οι τοπικοί βουλευτές το γνωρίζουν)

 

Με τιμή,

 

Δημήτριος Τσιαντής

Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα

Μέλος Δ.Σ. Κ.Ε.Δ.Ε.