- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τα βιβλία, οι ταινίες, η μουσική μου & Τόποι εγκλήματος

Με δύο όμορφες επαναλήψεις δράσεων, συνεχίστηκε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, στις παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η 7η  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικιών «Αγίου Νικολάου», και «Λάκας Μαντζάρα» το θέμα μας ήταν: Αγαπημενα δεδομενα για μενα: Τα βιβλία, οι ταινίες, η μουσική μου. Ξεκινήσαμε το εργαστήριο διαβάζοντας το πολύ έξυπνο και διασκεδαστικό βιβλίο της Julia Donaldoson «Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία», από τις εκδόσεις Πατάκη και είδαμε πως όλοι έχουν αγαπημένα δεδομένα.

Στις βιβλιοθήκες μας, τα δεδομένα που επικράτησαν, ήταν τα βιβλία του Χάρι Πότερ, οι ταινίες με τον ίδιο ήρωα, η ξένη μουσική, η μπάλα και τα μακαρόνια με κιμά!!

Τα παιδία σήμερα ήταν ο εαυτός τους και αντάλλαξαν πληροφορίες για τα αγαπημένα τους βιβλία, τη μουσική, τις ταινίες, τα χόμπι τους και έκαναν τις δικές τους προτάσεις. Τέλος, σ’ ένα έντυπο ζωγράφισαν το πρόσωπο τους και συμπλήρωσαν τα αγαπημένα τους δεδομένα.

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» το θέμα ήταν: Αφιερωμα στην αστυνομικη λογοτεχνια: Τόποι εγκλήματος. Μέσα σ’ ένα παλιό εργοστάσιο, έξω από ένα Αιγυπτιακό μουσείο, σε μια τετραόροφη πολυκατοικία, παντού μπορεί να διαπραχθεί ένα έγκλημα!!!

Τα παιδιά διαβάζοντας βιβλία παιδικής αστυνομικής λογοτεχνίας, προσπάθησαν να βρουν τον τόπο του εγκλήματος και να καταγράψουν τα δεδομένα του. Έπειτα χωρισμένα σε ομάδες διέπραξαν ένα έγκλημα, έκαναν τη σκιαγράφησή του, πήγαν τους ενόχους στον τοίχο αναγνώρισης, ώστε να διαλευκάνουν το έγκλημα κατευθείαν από τον τόπο που έγινε!!!

Στο τέλος όλοι μαζί, έπαιξαν το απόλυτο αστυνομικό παιχνίδι Gluedo, όπου σ’ ένα πύργο, έψαξαν να βρουν το δράστη, το όπλο και φυσικά τον τόπο του εγκλήματος!!!

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, συνεχίζονται οι δράσεις της τελευταίας εβδομάδας της 7ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικίας «Αγίου Φανουρίου», «Αγγελική Βαρελλά» και Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού με θέμα: . «Περασμενα» δεδομενα: Η λεία ενός πειρατικού πλοίου. Το 1602 ένα πειρατικό πλοίο επιτίθεται σε ένα εμπορικό πλοίο κάπου στο Αιγαίο. Μετά την επίθεση οι πειρατές καταγράφουν τη λεία τους και ζωντανεύουν έναν κόσμο με διαφορετικά νομίσματα, αγάπη για τα μπαχαρικά και τα μεταξωτά υφάσματα, τα πολύτιμα κοσμήματα. Για παιδιά 7-12 ετών.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!