- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τα κειμήλια της Ιεράς Μονής Βλασίου στο Κονάκι του Προδρόμου

Από την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 το Κονάκι στον Πρόδρομο της Καρδίτσας, που παρέμεινε κλειστό τρεις μήνες λόγω της πανδημίας, ανοίγει και πάλι για να υποδεχτεί το κοινό με ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 13:00 μ.μ. και Κυριακή 10:00 – 13.00.

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν ξανά την περιοδική έκθεση «Τα κειμήλια της Ιεράς Μονής Βλασίου στο Κονάκι του Προδρόμου», που συνεχίζεται για να αναδείξει και να προβάλει στο ευρύ και ειδικό κοινό 15 λαμπρά μεταβυζαντινά θρησκευτικά κειμήλια που προέρχονται από την Ιερά Μονή του Γενεσίου της Θεοτόκου Βλασίου, ανατολικής Αργιθέας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας και υγιεινής προκειμένου τόσο οι επισκέπτες όσο και οι εργαζόμενοι να είναι ασφαλείς. Ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στο Κονάκι είναι τρία άτομα, ενώ συστήνεται η χρήση μέσων ατομικής προστασίας. Το Κονάκι, με τον μεγάλο και όμορφο περιβάλλοντα χώρο του, προσφέρεται για ευχάριστη αναμονή σε περίπτωση που η ροή των επισκεπτών είναι μεγαλύτερη της προβλεπόμενης.

Η επίσκεψη οργανωμένων ομάδων θα πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το προσωπικό στο τηλέφωνο 24410 62078.

Είσοδος ελεύθερη.