- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τα Μαθηματικά στην Κουζίνα ταξίδεψαν στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Σοφάδων

Την Παρασκευή 17/05/2019 έλαβε χώρα μια ξεχωριστή δράση για τους μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Σοφάδων. Οι μαθητές έβαλαν ποδιά μάγειρα, γάντια, ανασκούμπωσαν τα μανίκια τους και πήραν θέση μπροστά από τους πάγκους με τα υλικά, έτοιμοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες για την παρασκευή ενός φαγητού και ενός γλυκού.

Το φαγητό που επιλέχθηκε ήταν η πίτσα και το γλυκό ήταν τα τρουφάκια. Την ομάδα συγκρότησαν τα τμήματα του ΙΕΚ Καρδίτσας βοηθών μαγείρων και βοηθών εργοθεραπευτών. Υπό τις οδηγίες λοιπόν του σεφ Πέτρου Αυγέρη, της εκπαιδεύτριας εργοθεραπείας κας Γεωργίας Παππά και των σπουδαστών του ΙΕΚ, οι μαθητές παρασκεύασαν με τα κατάλληλα υλικά τη ζύμη της πίτσας, πρόσθεσαν πλούσια γέμιση και έψησαν συνολικά 10 πίτσες για να φτάσουν για όλους. Όμως ένα ολοκληρωμένο γεύμα χρειάζεται και το γλυκό. Έτσι τους δόθηκαν οδηγίες πώς να παρασκευάσουν πεντανόστιμα τρουφάκια. Τα ζύμωσαν με τα χεράκια τους, τα έπλασαν σε μικρά μπαλάκια και τα ετοίμασαν σε χρόνο μηδέν.

Ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία για το αποτέλεσμα ήταν εμφανής καθ΄ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος. Βέβαια ως σχολείο έπρεπε να βάλουμε και εξετάσεις. Πήραν λοιπόν τις συνταγές στο σπίτι με σκοπό να τις επαναλάβουν εκεί.

Τέλος, το προσωπικό του ΕΝΕΕΓΥΛ Σοφάδων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους καλεσμένους από το ΙΕΚ Καρδίτσας αλλά και τους μικρούς μαγείρους για την τόσο επιτυχημένη προσπάθεια και ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να επαναληφθεί και να καθιερωθεί.