- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τα προβλήματα των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας επί τάπητος

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ η προγραμματισμένη συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. παρουσία του Αντιπροέδρου του ΣΕΒ & Διευθύνοντα Συμβούλου της CHIPITA A.E., κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, ύστερα από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, βάση του οποίου ο εν λόγω Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ θα είναι τακτικό μέλος του Δ.Σ. του ΣΘΕΒ και θα παρίστανται σε όλες τις συνεδριάσεις του Θεσσαλικού φορέα.

Κύρια σημεία συζήτησης και ανάπτυξης αποτέλεσαν η αντιμετώπιση των περιφερειακών προβλημάτων των επιχειρήσεων εντός των βιομηχανικών περιοχών, η άρση των περιφερειακών ανισοτήτων και η ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην περιοχή ενώ τονίστηκαν ιδιαίτερα τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και επιχειρηματικότητα όπως η ανάπτυξη των βιομηχανικών περιοχών και η υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών μεταφοράς εμπορευμάτων τονίζοντας την σημασία του έργου που θα έχει για την περιοχή η δημιουργία ενός εμπορευματικού κέντρου μεταφοράς (cargo) και η διασύνδεσή του με το λιμάνι του Βόλου και το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος έθεσε το θέμα εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού καθώς παρατηρείται έλλειψη από εξειδικευμένο προσωπικό στις επιχειρήσεις και στις βιομηχανίες της περιοχής. Τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού θα πρέπει να είναι «κοντά» στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των βιομηχανιών αξιοποιώντας εθνικούς και κοινοτικούς πόρους προς όφελος των αναγκών των επιχειρήσεων.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης παρέθεσε δείπνο στα μέλη του Δ.Σ. και στον επίσημο προσκεκλημένο κ. Θεοδωρόπουλο.