- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τα προβλήματα των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων στο επίκεντρο

Οι κοινοί  προβληματισμοί  και οι ανάγκες των Τοπικών Κοινοτήτων συζητήθηκαν ευρέως στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Προέδρων Τοπικών  και Δημοτικών Κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας  Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε  την  Τρίτη 21 Μαρτίου στις 18:00 το απόγευμα στα γραφεία της Π.Ε.Δ Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΔΚ) με κύριο θέμα τον γενικό απολογισμό της Διοίκησης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ευάγγελος Λύτρας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους Προέδρους Κοινοτήτων και τόνισε  την αναγκαιότητα συναντήσεων ώστε να επιλύονται στο βαθμό του δυνατού τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του 2016, όπως στις συναντήσεις που έγιναν με όλους του Προέδρους στην έδρα του κάθε δήμου, την  επαφή με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ Κουρουμπλή, αλλά και την επιστολή που στάλθηκε στο τώρα Υπουργό κ Σκουρλέτη με έντονο  θέμα την μη φορολόγηση των προέδρων στα έξοδα μετακίνησης που προβλέπονται για το κάθε ένα βάση χιλιομετρικής απόστασης από την έδρα του κάθε δήμου, ανά μήνα. Έγινε αναφορά στην  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο της Λαμίας την Δευτέρα 20 Μαρτίου, στο πλαίσιο του αυτοδιοικητικού οδοιπορικού που πραγματοποιεί η ΚΕΔΕ σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τη δρομολογούμενη διοικητική μεταρρύθμιση. Ανακοινώθηκε η παρουσία μελών της Διοίκησης  της Ένωσης Προέδρων, αλλά και όποιου άλλου επιθυμεί στην Εσπερίδα στο Μουζάκι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα «ο ρόλος των κοινοτήτων στη συνοχή του Καλλικρατικού Δήμου» την Τετάρτη το απόγευμα σε αίθουσα του ξενοδοχείου MOUZAKI PALACE.

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός της Ενώσεως για το έτος 2016, από την ταμεία κ Χρυσούλα Τσιαχρήστα.

Αφού προτάθηκε από την Διοίκηση του συλλόγου ομόφωνα αποφασίστηκε εκ νέου επικοινωνία  με τον κ Σκουρλέτη έτσι ώστε να απαιτηθεί τα χρόνια θητείας του κάθε Προέδρου να θεωρούνται συντάξιμα, καθώς και την αντίθετη άποψη απέναντι στο νέο  Καλλικράτη.

Από το γόνιμο διάλογο που ακολούθησε ήταν κοινή παραδοχή πως τέτοιου είδους συναντήσεις προάγουν τη συνεργασία όλων μας  με το βλέμμα στραμμένο στο   συμφέρον των δημοτών και γενικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.ΤΟ.Π.Ε.Κ.               Η Γενικός Γραμματέας  
    & Πρόεδρος Τ.Κ Ιτέας                    & Πρόεδρος Τ.Κ Πορτίτσας 
    Ευάγγελος  Χ. Λύτρας                       Ειρήνη Κ. Μπελάγια