- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τα σχολεία της περιοχής των Σοφάδων από την Τουρκοκρατία έως το 1920

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, η εκδήλωση με θέμα «Τα σχολεία της περιοχής των Σοφάδων από την Τουρκοκρατία έως το 1920» στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκαρλος Αθανάσιος,ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Τσιβολας Λάμπρος, ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αρχοντης Δημήτρης, ο Πρωτοπρεσβύτερος πάτερ Ηλίας Γωγος, ο πάτερ Ψαχουλας Χρήστος, η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων κα. Σταθοπουλου Κατερίνα, ο Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σοφάδων κ. Γκαντης Αθανάσιος, η προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων κα. Βαϊοπουλου Μαρία, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού ΣυλλόγουΜοσχολουρίου κ. Σταμουλης Σωτήρης, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Σοφάδων. Κα. Τσιμπλιδακη Μαρία  και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μελισσοχωρίου και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κα Βαϊοπουλου Ζωή.

Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθηκαν για να  παρακολουθήσουν την εκδήλωση  φίλοι και μέλη του Συλλόγου Σοφαδιτών Αθήνας και των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην   διαχρονική προσφορά των δασκάλων της περιοχής στην πρόοδο του τόπου, όπως  αναλύθηκε  από τους ομιλητές : Ελπινίκη Αγγελίνα ( προϊσταμένη των ΓΑΚ – Αρχείων Ν. Καρδίτσας) , Δημήτριο Γρίβα ( φιλόλογο ), Χρήστο Αθανασόπουλο (διευθυντή 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων) και Σπανό Κώστα (εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου).