- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΤΕ Καρδίτσας ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από το πάρκο Λουμάκη

Προετοιμασμένη από καιρό έδειξε να είναι η δημοτική αρχή της Καρδίτσας να αξιοποιήσει τις νέες διατάξεις του νόμου για το περιβάλλον που ψηφίστηκε στη βουλή από την κυβέρνηση της ΝΔ. Άλλωστε η ΝΔ προεκλογικά είχε υποσχεθεί στα μεγάλα συμφέροντα ότι μόλις αναλάβει την εξουσία θα ισοπεδώσει με μπουλντόζες κάθε εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα! Κι διάλεξε λίγες μέρες πριν το γιορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας για το Περιβάλλον! Τίποτα δεν γίνεται τυχαία! Συνεπής στην αντιλαϊκή αποστολή που της ανάθεσε το μεγάλο κεφάλαιο!

Φαίνεται ότι και στην Καρδίτσα υπήρχαν δεσμεύσεις του εκλεκτού της ΝΔ για τη θέση του δημάρχου της πόλης προς την εκκλησία. Το αίτημα για αλλαγή χρήσεων γης στο πάρκο Λουμάκη υπήρχε στα συρτάρια της προηγούμενης δημοτικής αρχής από το 2018 αλλά δεν τόλμησε να το βάλει σε τροχιά υλοποίησης ή περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία. Η τωρινή δημοτική αρχή των Τσιάκου – Παπαλού – Σχορετσανίτη, εν μέσω πανδημίας, όπως και η κυβέρνησή τους, έβαλε μπροστά το σχεδιασμό της, θεωρώντας ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή και ότι θα κρυφτεί πίσω από τις αλλαγές στην περιοχή του πάρκου λόγω της χάραξης του νότιου περιφερειακού δρόμου.

Δημιουργώντας ‘’κλίμα’’ με τις απανωτές προπαγανδιστικές φωτογραφήσεις σε καθαρισμούς πλατειών και άλλων χώρων θεώρησε ότι θα περάσει απαρατήρητη η μεθόδευση αλλαγής χρήσεων στο πάρκο Λουμάκη και θα παραδοθεί μέρος του μαζί με τους χιλιάδες μελλοντικούς επισκέπτες της περιοχής του πάρκου και του Διοικητηρίου στην εκκλησία. Η κατασκευή ενός τεράστιου ναού στην είσοδο της πόλης από την πιο τουριστική περιοχή,  μέσα σε ένα πανέμορφο (με βάση τις μελέτες) πάρκο και μπροστά στο Διοικητήριο του νομού εκεί στοχεύει.

Με την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, ο δήμος Καρδίτσας, ανοίγει το δρόμο για αλλαγή χρήσεων και παραχώρηση χώρων σε όσους ενδιαφέρονται να ‘’επενδύσουν’’ σε περιβαλλοντικά φιλέτα, σε βάρος των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων. Μάλλον να περιμένουμε σύντομα και την παραχώρηση των οικοπέδων για τις ανεμογεννήτριες, που η προηγούμενη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να υλοποιήσει λόγω των αντιδράσεων των φορέων και του λαού της περιοχής…

Όμως εδώ φάνηκε και η υποκρισία και των άλλων παρατάξεων στο δήμο Καρδίτσας που προεκλογικά δεσμεύτηκαν ότι το στρατόπεδο Λουμάκη θα γίνει πάρκο. Προφανώς ‘’ασπάζονται’’ τις απόψεις που λένε ότι αν οι ναοί είναι δίπλα σε ‘’ευρέως κοινωφελείς χώρους’’ τότε έχουμε ‘’τόνωση του θρησκευτικού φρονήματος του δημοτικού πληρώματος’’.

Το πρώην στρατόπεδο Λουμάκη πρέπει άμεσα να παραδοθεί για χρήση στο λαό της περιοχής και να ξεκινήσει επίσης άμεσα η διαδικασία υλοποίησης του σχεδιασμού για να γίνει το καλύτερο πάρκο της περιοχής.

Η 5 Ιούνη Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος είναι μία ακόμα αφορμή για να βγουν συμπεράσματα από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που ζουν και κατοικούν στην Καρδίτσα: Το «κυνήγι» του κέρδους είναι ασύμβατο με μια ισορροπημένη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Σεβόμαστε ειλικρινά τη θρησκευτική πίστη, που δεν έχει καμία σχέση με την σκοπιμότητα μεταφοράς ενός ναού από μία γειτονιά με κατοικίες σε μία περιοχή η οποία μελλοντικά θα έχει ένα μεγάλο πάρκο, το νέο Διοικητήριο και πολλά εμπορικά καταστήματα, ενώ ήδη καλύπτεται από κοντινούς ναούς. Υπ’ όψη ότι ήδη μέσα στον χώρο του Άλσους Λουμάκη υπάρχει ναΐσκος που μπορεί να καλύψει ανάγκες των περιπατητών ή επισκεπτών του Άλσους

Η Τ.Ε. Καρδίτσας του Κ.Κ.Ε. καλεί τους Καρδιτσιώτες να αγωνιστούν και να απαιτήσουν δωρεάν χώρους πρασίνου και άθλησης για όλους, ενάντια στην ‘’αξιοποίηση’’ και εκμετάλλευση που επιχειρούν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές που τις υπηρετούν.