- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τηλεδιάσκεψη του Ν. Καραγιάννη με τον Γ. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Τριαντόπουλο Χρήστο και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα για τη νέα διαδικασία αποζημιώσεων των αγροτικών επιχειρήσεων- κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, είχε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καραγιάννης.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε η πορεία των αιτήσεων και λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Αποφασίστηκε να μη δοθεί παράταση στην ημερομηνία των αιτήσεων ( λήγουν στις 16 Νοεμβρίου)  καθότι το χρονικό περιθώριο των 15 ημερών που δόθηκε θεωρείται επαρκές  αλλάκαι για να αποφευχθούν καθυστερήσεις στη  μετέπειτα διαδικασία .

Ο κ. Ν. Καραγιάννης επισήμανε ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε Καρδίτσας θα ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις  έγκαιρα. Υπενθυμίζεται ότι μόλις τελειώσουν οι αιτήσεις των αγροτών στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ , ο ΕΛΓΑ και οι Δήμοι θα πρέπει να αποστείλουν στην Περιφέρεια τα σχετικά αρχεία ,για να ενοποιηθούν και να επεξεργαστούν από την ομάδα εργασίας που είναι ήδη έτοιμη στην Περιφερειακή Ενότητα. Ο κ. Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε ότι και ο ΕΛΓΑ θα ανταποκριθεί στο δικό του ρόλο που είναι αφενός να αποστείλει άμεσα τα στοιχεία στην Περιφέρεια και αφετέρου να διαθέσει κλιμάκια του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών .

Σχετικά με τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων και μετά από συνεργασία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ζυγογιάννη Κώστα, ο κ. Νίκος Καραγιάννης είχε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη Γεώργιο. Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα την επιτάχυνση των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων από το Υπουργείο Υποδομών ( το ποσό των 8000€ που καταβάλλεται με ηλεκτρονική αίτηση στην πύλη gov.gr) καθώς υπήρξε  μια περίοδος μερικών ημερών που δεν είχαν εκδοθεί αποφάσεις για επιχειρήσεις.

Επίσης , σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, πιθανότατα  την επόμενη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Τριαντόπουλος θα καταθέσει  προκαταβολές αποζημιώσεων για τις επιχειρήσεις της Καρδίτσας των οποίων ο φάκελος έχει αποσταλεί στο Υπουργείο από την Π.Ε Καρδίτσας.