- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Την Ημέρα της Γης γιορτάζει ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

Με τρεις δράσεις ξεκινά η δραστηριότητα για το μήνα Απρίλιο από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων. Την Ημέρα της Γης θα γιορτάσει και φέτος ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων την Κυριακή 22 Απριλίου στον υπέροχη αυλή του Πολυχώρου όπου στεγάζεται τα τελευταία χρόνια ( πρώην Δημοτικό Σχολείο Μοσχολουρίου).

Η συγκεκριμένη επέτειος καθιερώθηκε στα 1970 με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών για έναν καθαρό πλανήτη. Από τις 11 π.μ. και μέχρι το μεσημέρι όλα τα μέλη , αλλά και οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του Συλλόγου θα έχουν τη δυνατότητα να μετάσχουν σε παιχνίδια ομαδικά, να χαρούν με τραμπολίνο, το flying fox, να παίξουν ping pong και όλοι μαζί να  φροντίσουν το χώρο που τους φιλοξενεί. Ξεχωριστή για όλους θα είναι η συμμετοχή για δεύτερη χρονιά μιας ομάδας φίλων του Συλλόγου αποτελούμενης από τους Ανδρέα Καρανάσιο, Σωτήρη Φρίγκα, Βασίλη Καλαμίδα και Γιάννη Παπαδημητρίου οι οποίοι θα φέρουν τα όμορφα άλογά τους για να προσφέρουν βόλτες στα παιδιά , να τους μιλήσουν για τις συνήθειες των ζώων  και την συμβολή τους στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων στο παρελθόν.

Την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα η Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Συλλόγου υποδέχεται στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφάδων τη γνωστή συγγραφέα Χρυσούλα Λουλοπούλου, ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό της ευρύτερης περιοχής, η οποία υπηρέτησε σε σχολεία της  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Καρδίτσας τα προηγούμενα χρόνια ασχολούμενη παράλληλα με το θέατρο και το τραγούδι.

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου και αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Σοφάδων οι γυναίκες του Συλλόγου θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν στο Σεργιάνι του Αϊ Γιώργη.