- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τιμήθηκε ο Άγιος Νικόλαος, αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας στην πόλη της Καρδίτσης

Τιμήθηκε ο Άγιος Νικόλαος, αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας στην πόλη της Καρδίτσης.   Την παραμονή Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, προέστη της υποδοχής της (δίζωνης) θαυματουργού εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου εκ της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου στη διασταύρωση των οδών Τρικάλων και Αγίου Νικολάου Καρδίτσης, την οποία εκόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της ως άνω Ιεράς Μονής.

Μετά την λιτάνευση Αυτής και την απόθεση προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού και ομίλησε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού , χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Στην απόλυση της ακολουθίας του Όρθρου χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Νικόλαο Ευθυμιόπουλο.