- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τιμήθηκε ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργης Χριστοφιλάκης

Με το τιμητικό αφιέρωμα στον θεατρικό συγγραφέα Γιώργη Χριστοφιλάκη συνεχίστηκε το βράδυ της Τετάρτης το 25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το Δήμο Καρδίτσας – ΔΗ.Κ.Ε.Κ. και την υποστήριξη της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων που δίνει το δικό της βραβείο για την καλύτερο πρωτότυπο κείμενο.

Αναφορά στη ζωή και το έργο του Γιώργη Χριστοφιλάκη έκανε ο ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος που με τον μεστό και εύστοχο λόγο του σκιαγράφησε μοναδικά την προσωπικότητα του σημαντικού αυτού ανθρώπου. ΄΄Ο Γιώργης Χριστοφιλάκης αποτελεί μια πρόταση ζωής σε τούτο τον χαλασμένο κόσμο, στον κόσμο της παρακμής΄΄ σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιατρόπουλος, ενώ υπήρξε  μια σύντομη παρέμβαση και από τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Αντώνη Νικολάου που επίσης μίλησε από καρδιάς για τον κ. Χριστοφιλάκη.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε η Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μένη Παπανικολάου ευχόμενη στον κ. Χριστοφιλάκη να έχει πάντα υγεία και να συνεχίσει να είναι το ίδιο δημιουργικός. Επί σκηνής ανέβηκε, εξ ΄ άλλου, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, η Οργανωτική Επιτροπή και η Επιτροπή Θεάτρου, κάτι που συγκίνησε τον κ. Χριστοφιλάκη.

Εξίσου συγκινητική ήταν και η στιγμή που δύο νεαρά παιδιά, ο Θωμάς και ο Ντίνος Οικονόμου ερμήνευσαν με το μπουζούκι τους για εκείνον ένα τραγούδι του Μάρκου Βαμβακάρη, που τόσο βαθιά αγαπά.

Ο Γιώργης Χριστοφιλάκης ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή που του έκαναν, εξέφρασε τη μεγάλη του αγάπη για την Καρδίτσα και τους ανθρώπους της και ανακοίνωσε ότι το επόμενο τεύχος του περιοδικού που εκδίδει η Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, στην οποία είναι Γραμματέας, θα είναι αφιερωμένο στο Νομό μας. Παράλληλα, μετέφερε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Εταιρείας κ. Γιώργου Λαζαρίδη για το Φεστιβάλ αφού, φέτος, δε θα μπορέσει να παραστεί.

Στο διαγωνιστικό μέρος, το θεατρόφιλο κοινό της πόλης την Τετάρτη είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την Πολιτιστική Εταιρεία Νάουσας ΄΄Αναστάσιος Μιχαήλ ο Λόγιος΄΄ που παρουσίασε το έργο του Λόρκα ΄΄Γέρμα΄΄ και χθες Πέμπτη τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Εύοσμου Θεσσαλονίκης που διαγωνίστηκε με το έργο των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου ‘΄΄Μπαμπάδες με ρούμι΄΄.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 22 Μαρτίου, με μία λαμπρή τελετή λήξης και με την απονομή των βραβείων.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι το ξενοδοχείο ΄΄Μητρόπολις΄΄, τα βιβλιοπωλεία ΄΄Παιδεία΄΄ και η Interamerican.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ :

Σημαντικές, όμως, είναι και οι προσωπικότητες που στελεχώνουν την Κριτική Επιτροπή του 25ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας. Το δύσκολο αυτό έργο έχουν αναλάβει οι εξής :

  1. ΜΠΕΤΥ ΒΑΛΑΣΗ (ΗΘΟΠΟΙΟΣ) 
  2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΣΕΝΗ (ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ)
  3. ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΛΙΚΗΣ (ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ)
  4. ΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΑΚΗΣ (ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ)
  5. ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΔΕΡΑΤΟΣ (ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ) 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του 25ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας μέχρι και τη λήξη του έχει ως εξής :

Παρασκευή 20 Μαρτίου, ώρα 8.30 μ.μ.

Σάββατο 21 Μαρτίου, ώρα 8.30 μ.μ.

Κυριακή 22 Μαρτίου, ώρα 8.30 μ.μ.

Το πρόγραμμα παρουσιάζουν οι ηθοποιοί Βάσω Μακρή και Παύλος Βησσαρίου και το εισιτήριο είναι 5 ευρώ για μικρούς και μεγάλους.

Το έργο της αφίσας και του προγράμματος φιλοτέχνησε ο εικαστικός καλλιτέχνης Θανάσης Άγγελος.