- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τιμητικό αφιέρωμα στη ΛΕΦΚΚ στο πλαίσιο των 51ων Καραϊσκακείων

Με το τιμητικό αφιέρωμα στη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας συνεχίστηκε, το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουνίου, η 51η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το αφιέρωμα έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή της καθώς αποτελεί έναν από τους παλαιότερους Συλλόγους της περιοχής με τεράστια προσφορά στο χώρο του πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της ΛΕΦΚΚ κ. Περικλής Χρηστάκος αναφέρθηκε εν συντομία στη δράση της, ενώ το σχετικό video που προβλήθηκε με φωτογραφίες και στιγμιότυπα από το παρελθόν μέχρι το σήμερα αποτύπωσε ακόμα καλύτερα το πολύπλευρα σημαντικό έργο που επιτελεί.

Παρών επί σκηνής και ο επί σειρά ετών Πρόεδρος της ΛΕΦΚΚ κ. Ηλίας Παγανός ο οποίος κάνοντας μία αναδρομή στο χθες τόνισε ότι πριν από 40 χρόνια η φωτογραφία δεν είχε καμία σχέση με αυτό που γνωρίζουμε σήμερα και πρόσθεσε πως η Λέσχη και το Φωτοκινηματογραφικό της Μουσείο είναι καθημερινά ανοιχτά για το κοινό και για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ενημερωθεί είτε για τη δράση της είτε για την τέχνη της φωτογραφίας.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος ο οποίος ευχαριστώντας τη ΛΕΦΚΚ για όλο αυτό το σπουδαίο έργο της τη χαρακτήρισε Λέσχη ψυχής για όλο το Νομό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Τόσα χρόνια τώρα τα μέλη της δραστήριας αυτής Λέσχης αποτυπώνουν μέσα από το φακό τους τις στιγμές της καθημερινότητας μας, τις στιγμές της ίδιας μας της ζωής. Είναι τιμή για το Νομό μας που έχουμε μια τέτοια Λέσχη και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της».

Καθ΄ όλη τη διάρκεια, εξάλλου, της διοργάνωσης λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας στο χώρο της ΛΕΦΚΚ (Δημοτική Αγορά Καρδίτσας) με θέμα τα «Καραϊσκάκεια» που αξίζει να την επισκεφθεί ο καθένας (ώρες λειτουργίας: 10:00-12:00 και 20:00-23:00).