- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τι κάναμε και τι πρόκειται να κάνουμε για τις ΜμΕ – Του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Αντωνίου

ΤΙ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ: 260.000 επιχειρήσεις (350.000 επιχειρηματίες) κλειστές και άλλες 300.000 (400.000 επιχειρηματίες) που συνέχιζαν να αγωνίζονται με χαίνουσες πληγές, προσδοκώντας το θαύμα της επιβίωσης.

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ:

Μέσα στην περίοδο του 3ου μνημονίου δημιουργήσαμε αρχικά μια σταθεροποίηση μεταξύ του αριθμού επιχειρήσεων που έκλειναν προς αυτές που άνοιγαν με μικρές τάσεις θετικού ισοζυγίου που αυξήθηκαν συνεχώς χρόνο με το χρόνο. Παράλληλα υλοποιήσαμε ένα πλούσιο νομοθετικό έργο με πιο χαρακτηριστικά νομοσχέδια:

Στη συνέχεια και με την έξοδο από τα μνημόνια εφαρμόσαμε ένα πλέγμα άμεσων δράσεων για την ανάκαμψη της Μικρό μεσαίας Επιχειρηματικότητας:

Όλα αυτά σημαίνουν καλύτερους όρους λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σημαίνουν διεύρυνση του οικονομικού αντικειμένου, (περισσότερα χρήματα στην αγορά-εξαγωγές-τουρισμός). Όλα αυτά συμβαίνουν μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ: Οι θετικοί ρυθμοί πρέπει να συνεχιστούν. Ένα εκσυγχρονισμένο θεσμικό πλαίσιο, ένας δημόσιος τομέας στην υπηρεσία του λαού και των ΜμΕ, η επιτάχυνση, η ένταση και ο συντονισμός των επιχειρηματικών δράσεων με τα δημόσια εργαλεία, η λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, η σταδιακή αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας, τη διευθέτηση του χρέους, τη δημιουργία του μαξιλαριού των 35 δις, αποτελούν προϋποθέσεις σταθερής ανάπτυξης. Σταδιακά, απαιτείται να υλοποιηθούν:

περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, κυρίως για τις μικρές επιχειρήσεις, η οριστική και ολοκληρωτική κατάργηση της προκαταβολής φόρου, η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ κ.ά., η ενίσχυση των δράσεων συνεργατικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την πράσινη ενέργεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία, την έρευνα και την καινοτομία και να δημιουργηθεί άμεσα λειτουργικός επιχειρηματικός λογαριασμός συνδεδεμένος με τις μέσω POS συναλλαγές (ακατάσχετος).

Η μόνη ασφαλής θετική προοπτική για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για την κοινωνία και τη χώρα είναι η υλοποίηση του σχεδίου της παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.