- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας επισκέφθηκε η διοίκηση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο επισκέφτηκαν στο γραφείο του, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, για να τον ενημερώσουν για το 30ο συνέδριο Μαθηματικής παιδείας που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα, στις αρχές Νοεμβρίου και συγκεκριμένα το τριήμερο 8, 9 και 10 Νοεμβρίου. Θέμα του συνεδρίου θα είναι «τα Μαθηματικά στην Εκπαίδευση, στην Τεχνολογία και στην Κοινωνία» και σε αυτό αναμένεται να λάβουν μέρος κορυφαίοι μαθηματικοί επιστήμονες.

Οι διοργανωτές ζήτησαν την στήριξη της Αντιπεριφέρειας για να πετύχει η διοργάνωση και εξήγησαν πως θα προκύψουν οφέλη για την περιοχή, καθώς αρκετοί θα είναι οι σύνεδροι που θα βρεθούν το τριήμερο του συνεδρίου στην Καρδίτσα, ενώ η πανελλαδική προβολή της περιοχής θα είναι σημαντική. Επίσης υπογράμμισαν ότι για την ευρύτερη περιοχή, το συνέδριο της ΕΜΕ αποτελεί ξεχωριστό επιστημονικό γεγονός.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης τους ευχαρίστησε γιατί επέλεξαν την Καρδίτσα ώστε να πραγματοποιήσουν το συνέδριο τους ενώ δεσμεύτηκε ότι η Αντιπεριφέρεια θα κάνει το καλύτερο, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, για να στηρίξει την διοργάνωση. Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η όλη διοργάνωση θα στεφθεί από επιτυχία.

Τον αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκαν στο γραφείο του ο πρόεδρος της ΕΜΕ κ. Δημάκος Γεώργιος Καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Βουργάνας Παναγιώτης μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΕ και πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου Επιμόρφωσης και αξιολόγησης της ΕΜΕ, ο κ. Καρανίκας Θωμάς Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καρδίτσα, Msc μαθηματικός, καθώς και η κ. Φαλάγγα Αρετή πρόεδρος του παραρτήματος της ΕΜΕ Ν. Καρδίτσας, η κ. Λάππα Αλεξία Αντιπρόεδρος του παραρτήματος της ΕΜΕ, ο κ. Βλάσιος Αιμίλιος Γραμματέας του Παραρτήματος και ο κ. Πάσχος Θωμάς μέλος του Δ.Σ. του παραρτήματος.