- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τους πρώτους κάδους κομποστοποίησης διέθεσε δωρεάν σε δημότες ο Δ. Μουζακίου

Στη διανομή των πρώτων κάδων κομποστοποίησης προχώρησε ο Δήμος Μουζακίου στους πρώτους 50 δημότες που έκαναν τη σχετική αίτηση, με στόχο να προωθήσει την οικιακή κομποστοποίηση και να μειώσει ακόμη περισσότερο τα απορρίμματα που καταλήγουν στον πράσινο κάδο.

Ο Δήμος Μουζακίου έχει ήδη προμηθευτεί 140 κάδους κομποστοποίησης (με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και από την ΠΑΔΥΘ)

Οι αιτήσεις των δημοτών για δωρεάν χορήγηση των ειδικών κάδων της κομποστοποίησης έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες και τώρα που συμπληρώθηκαν οι πρώτες 50 αιτήσεις ξεκινά η διανομή τους, ενώ παράλληλα το γραφείο του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Γκινή εξακολουθεί να δέχεται αιτήσεις μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των διαθέσιμων κάδων. Αιτήσεις επίσης οι δημότες των δημοτικών ενοτήτων Παμίσου και Ιθώμης μπορούν να υποβάλλουν και στα δημαρχεία Αγναντερού και Φαναρίου.

Ο Δήμος Μουζακίου θα διαθέσει ικανό αριθμό κάδων κομποστοποίησης τόσο στα σχολεία για το μάθημα του περιβάλλοντος όσο και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου

Στο μεταξύ ο Δήμος Μουζακίου έχει προμηθευτεί και τοποθέτηση ειδικούς κώδωνες για τη συλλογή των γυάλινων συσκευασιών δημιουργώντας έτσι μία ακόμη γραμμή στην ανακύκλωση δίπλα στους μπλε κάδους που δέχονται πλέον χαρτί, πλαστικό και μέταλλα.

«Διαθέτουμε  από σήμερα τους πρώτους κάδους κομποστοποίησης στους δημότες μας έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση ώστε να ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης που υλοποιούμε σε συνεργασία με την ΠΑΔΥΘ.

Οι δημότες μας που θα πάρουν τον κάδο θα ενημερωθούν αναλυτικότερα για τον τρόπο διαχείρισης των βιοαποδομήσιμων και τον τρόπο χρήσης των κάδων, από ειδικούς συνεργάτες που έχουν προσληφθεί γι’ αυτό το σκοπό από την ΠΑΔΥΘ.

Η παρακολούθηση των δημοτών για την ορθή χρήση του κάδου θα είναι διαρκής και όσοι δεν τον διαχειρίζονται σωστά θα τους αφαιρείται για να δοθεί σε επόμενους.

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας προσπαθεί διαρκώς να αναβαθμίσει το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, με στόχο τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και τη μείωση των σκουπιδιών που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ. Ήδη εκτός από την κλασική γραμμή της ανακύκλωσης που ήδη λειτουργεί, τοποθετήσαμε κώδωνες για τις γυάλινες συσκευασίες, ενώ τώρα με τη διανομή των κάδων ξεκινάμε και την εφαρμογή της οικιακήςκομποστοποίησης. Εδώ να σημειώσουμε πως όσες προσπάθειες και αν καταβάλλει ο Δήμος, αν οι δημότες μας δεν συνεργαστούν το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό. Έτσι παρακαλούμε όλους τους δημότες μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας για ένα καθαρότερο δήμο και να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που καταβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γκινής τόνισε: «Προσπαθούμε σκληρά να έχουμε το Δήμο Μουζακίου καθαρό και κυρίως να πηγαίνουμε τις λιγότερες δυνατές ποσότητες απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ. Πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια των δημοτών μας τόσο το πρόγραμμα της οικιακής κοπμοστοποίησης, όσο και εκείνο της ανακύκλωσης θα αποδώσουν στο μέγιστο βαθμό. Εμείς ως υπηρεσία είμαστε στη διάθεση όλων των δημοτών μας για ενημέρωση και βοήθεια όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο»