- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το δίκαιο του καταναλωτή σε Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας διοργανώνει δωρεάν σεμινάρια για ΜΜΕ(μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις) με τίτλο «έτοιμοι γιατο δίκαιο του καταναλωτή».
Είναι ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ΜΜΕ ώστε  να τις βοηθήσει:
– στην κατανόηση της νομοθεσίας,
– στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών τους
– στην αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην επιχείρησή τους.
Με τον τρόπο αυτό, θα αποφευχθούν μελλοντικά δαπανηρές διαφορές και δυσάρεστες καταγγελίες πελατών.
Το πρόγραμμα αποτελείται από 5 ενότητες:
1. Απαιτήσεις προ-συμβατικής πληροφόρησης
2. Δικαίωμα υπαναχώρησης
3. Δικαιώματα των καταναλωτών κι εγγυήσεις
4. Αθέμιτες εμπορικές πρακτικές
5. Εναλλακτική επίλυση διαφορών
Θα υλοποιηθεί σε 3 εκπαιδευτικές συνεδρίες την Δευτέρα 29-10-18, την Τετάρτη 31-12-18 και την Δευτέρα 5-11-18 και ώρες 16.30 έως 20.30 στο χώρο του Μεταξουργείου στη Ν. Ιωνία.
Είναι δωρεάν για όλους και οι εγγραφές γίνονται στην Ένωση Καταναλωτών, στον Εμπορικό Σύλλογο, και την 1η ημέρα του σεμιναρίου, την Δευτέρα 29-10-18 στις 16.30.Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση στο δίκαιο του καταναλωτή, με τη διαπίστευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο μπορούν να αναρτήσουν στο κατάστημα τους.
Το Πρόγραμμα «Consumer Law Ready» χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και διευθύνεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την υλοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει αναλάβει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Καταναλωτών (BEUC), σε κοινοπραξία με το Eurochambres (Εμπορικό Επιμελητήριο στην πόλη των Βρυξελλών, Βέλγιο) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Βιοτεχνών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME) και σε εθνικό επίπεδο υλοποιείται από την ΙΝΕΜΥ/ΕΣΕΕ, το ΚΕΠΚΑ και την ΕΚΠΟΙΖΩ
Στο Βόλο συνδιοργανώνεται από την Ένωση Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας σε συνεργασία με  τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και τον Δήμο Βόλου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και για Δημότες που θέλουν να το παρακολουθήσουν.