- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το ΕΒΕ σχετικά με πιθανή μετακίνηση των φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας για πρακτική άσκηση

Κύριε Πρόεδρε, Με έκπληξη και προβληματισμό πληροφορηθήκαμε την πρόθεση σας οι φοιτητές του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού να μετακινηθούν στα Τρίκαλα, στην περιοχή του Ασπροποτάμου,  για την πρακτική τους εξάσκηση.

Κύριε Πρόεδρε, η τοπική κοινωνία και το σύνολο των φορέων του Νομού μας, έχουν αγκαλιάσει και στηρίξει με κάθε τρόπο τη διατήρηση και τη λειτουργία των τμημάτων των Τ.Ε.Ι στην πόλη μας.

Στα διάφορα αιτήματά σας , η ανταπόκριση ήταν καθολική και άμεση.

Εξάλλου υπάρχει , αν δεν απατόμεθα, συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λ. Πλαστήρα και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με την οποία τέθηκαν στη διάθεση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, χωρίς κόστος, υποδομές όπως ο Βοτανικός Κήπος, το Περιβαλλοντικό Κέντρο Νεοχωρίου, το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου και άλλες υποδομές, προκειμένου να φιλοξενηθούν φοιτητές για πρακτική άσκηση και επιστημονικές μελέτες.

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας δηλώνει ότι μια τέτοια κίνηση μας βρίσκει αντίθετους, ιδιαίτερα μετά τους αγώνες μας , μαζί με τους υπόλοιπους φορείς, για τη διάσωση του Τμήματος στην Καρδίτσα.

Ειδικά  αυτή τη  δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας και τη χώρα μας,  που πανδημία ανέδειξε τον covid 19 στο Νο 1 εχθρό κατά της ανθρωπότητας , που όλοι οι φορείς του Νομού , πασχίζουν  , αφενός να περιορίσουν τις ανθρώπινες απώλειες, αφετέρου να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό της κοινωνίας με τα απαραίτητα αγαθά και να περιορίσουν όσο μπορούν τις οικονομικές  απώλειες των επιχειρήσεων του Νομού ,έρχεστε εσείς με μια απαράδεκτη     ενέργεια να απεμπολήσετε ολες αυτές τις προσπάθειες .

Σας εγκαλούμε και   καλούμε το ΔΣ να επανεξετάσει το θέμα , θέτοντας υπόψη του όχι μόνο τις διαθέσιμες εγκαταστάσεις, αλλά και τις γενικότερες συνέπειες που θα έχει μια τέτοια κίνηση για το μέλλον του Τμήματος στην Καρδίτσα και για τον αντίκτυπό της στην τοπική κοινωνία .

Σίγουροι ότι θα επανεξετάσετε το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας