- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας σε πρόγραμμα οδικής ασφάλειας

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας συμμετείχε σε πρόγραμμα που υλοποιείται στην πόλη μας από το  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν για τη χώρα μας μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα “Καν΄το Σωστά” έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς να εκπαιδευτούν, αρχικά θεωρητικά και στη συνέχεια βιωματικά, πάνω σε θέματα όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η μη χρήση ζωνών ασφαλείας και κράνους.

Αρχικά στην αίθουσα εκδηλώσεων του συγκροτήματος παρουσιάστηκε το θέμα προσφέροντας ευκαιρίες για συζήτηση και προβληματισμό. Στη συνέχεια ακολούθησε βιωματική εκπαίδευση με τη χρήση του ειδικού σύγχρονου εξοπλισμού του Ινστιτούτου που είναι μοναδικός στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκε στην πόλη μας για τρεις ημέρες στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Πιο συγκεκριμένα έκαναν χρήση του προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, του προσομοιωτή πρόσκρουσης και των γυαλιών προσομοίωσης μέθης.

Είναι κοινή η διαπίστωση ότι οι στόχοι του προγράμματος επετεύχθησαν, καθώς όλοι όσοι συμμετείχαν έφυγαν πιο συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι για την καλύτερη εφαρμογή των κανόνων οδικής ασφάλειας στην καθημερινή τους ζωή.  Για όλες αυτές τις γνώσεις και εμπειρίες, ερεθίσματα και προβληματισμούς, οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας, ευχαριστούν τους ανθρώπους της Κινητής Μονάδας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για το πολύ εποικοδομητικό πρόγραμμα που τους προσέφεραν, που συμβάλλει τα μέγιστα στην καλλιέργεια συνείδησης προς την κατεύθυνση της εφαρμογής κανόνων οδικής κυκλοφορίας, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της σωματικής ακεραιότητας.