- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το Εργατικό Κέντρο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας τιμά την παγκόσμια ημέρα αναγνώρισης των γυναικείων αγώνων και  απευθύνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλες τις γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μετανάστριες, γυναίκες που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση κόντρα στα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις  και τη μισαλλοδοξία.

Αποτελεί ευθύνη των συνδικάτων να φέρουν στο φως τις διακρίσεις στην εργασία, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία  για την προστασία των θυμάτων διακρίσεων λόγω φύλου ή και λόγω άλλων λόγων διάκρισης στην εργασία.

Είναι υποχρέωση των συνδικάτων να εξασφαλίσουν:

Καλούμε όλες και όλους, άνδρες και γυναίκες να αντισταθούμε στις πολιτικές οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής εξατομίκευσης και να  συστρατευθούμε  στα συνδικάτα  μας για να κρατήσουμε δυνατή τη συλλογική μας φωνή και δράση, τη μόνη σταθερή και πραγματική πηγή δύναμης και δυναμικής.

Η αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι υπόθεση ολων. Τα συνδικάτα θέλουν, πρέπει και μπορούν να παλέψουν για την έμπρακτη εφαρμογή της ισότητας φύλου και της ίσης μεταχείρισης στην εργασία.

Η δύναμη είναι στα χέρια μας, στα συνδικάτα και στους συλλογικούς αγώνες για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας, την ουσιαστική εφαρμογή της ισότητας φύλου, για την άρση των στερεοτύπων, για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων, την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλες και όλους.